Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Antibiotice Iași estimează venituri de peste 580 milioane de lei în 2023, în creştere cu 11%

Antibiotice Iași estimează venituri de peste 580 milioane de lei în 2023, în creştere cu 11%

Compania Antibiotice Iași și-a estimat venituri totale de 580,49 milioane lei în 2023 şi un profit de 42 milioane lei. Producătorul de medicamente de stat are o valoare de piață de peste 378 milioane de lei.

Antibiotice Iaşi şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 580,49 milioane lei, mai mari cu 11% faţă de cele realizate anul trecut, şi profit net de 42 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de anul trecut.

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2023 urmează să fie supus aprobării Adunării Generale a Acţionarilor din 16 februarie.

1.350 de oameni lucrează pentru Antibiotice Iași

Cheltuielile totale au fost bugetate la 530,48 milioane lei, în urcare cu 10% faţă de 2022. Cheltuielile cu investiţiile sunt estimate la 88,55 milioane lei, mai mari cu 52% faţă de 58,43 milioane lei în 2022.

Compania din industria farmaceutică are aproximativ 1.350 de angajaţi. Câştigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 8.080 lei.

Antibiotice Iaşi are de încasat creanţe restante de 18,2 milioane lei.

Antibiotice Iași are o valoare de piață de peste 378 milioane de lei

Compania de stat este listată la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti din anul 1997 şi are o valoare de piaţă de 378,6 milioane lei.

Portofoliul de produse al companiei Antibiotice cuprinde medicamente de uz uman din 12 arii terapeutice, medicamente de uz veterinar, substanţa activă nistatină, produse biocide şi biofertilizatori.

Portofoliul cuprinde atât produse care se eliberează pe bază de prescripţie medicală (care deţin ponderea semnificativă în portofoliu) cât şi produse fără prescripţie medicală. Compania exportă medicamente în SUA, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Serbia, Vietnam, Moldova, Azerbaidjan şi Irak.

Exporturile au crescut de 7 ori

Exporturile companiei ieșene au crescut de 7 ori în ultimele două decenii, în urma participării la târgul industriei farmaceutice din Frankfurt. Directorul general al Antibiotice Iași Ioan Nani a precizat că ţinta companiei este ca, până în 2025, ponderea exporturilor să depăşească jumătate din cifra de afaceri. Antibiotice Iaşi exportă produse în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Antibiotice Iași este prezent la Frankfurt în perioada 1-3 noiembrie, la cel mai important eveniment din industria farmaceutică mondială, CPhI Worldwide. Producătorul ieșean a precizat că „prezenţa continuă la acest târg timp de aproape 20 de ani a determinat o multiplicare de peste şapte ori a exporturilor”.

„Este necesar să fim mereu în contact cu partenerii tradiţionali, dar şi să ne facem cunoscuţi unor potenţiali parteneri, pentru a ne susţine obiectivele de afaceri pe termen lung.

Ne-am propus că până în anul 2025 să exportăm peste 50 la sută din cifra noastră de afaceri, iar până în anul 2030 să finanţăm trei-patru investiţii extrem de importante în noi site-uri de fabricaţie şi un modern centru de cercetare. Astfel, capacităm deja parteneri de peste tot din lume pentru a menţine contacte deschise pentru aceste investiţii”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.