Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Chimcomplex (CHOB), producător local de produse chimice, anunţă achiziţia Sistemplast Râmnicu Vâlcea

Chimcomplex (CHOB), producător local de produse chimice, anunţă achiziţia Sistemplast Râmnicu Vâlcea

Chimcomplex (CRC), cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, a cumpărat 2.138 de acţiuni, respectiv 94,4% din capitalul social al Sistemplast Râmnicu Vâlcea.

Compania localizată pe platforma Oltchim este specializată în furnizarea de soluţii integrate de mecanică, proiectare, construcţie, verificare şi monitorizare lucrări industriale. Valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 14.966.000 lei, se arată într-un raport publicat de Chimcomplex la Bursa de Valori Bucureşti.

Conform unui anunţ de la începutul lunii decembrie 2021, Chimcomplex intenţionează aprofundarea şi exploatarea tuturor sinergiilor, optimizărilor şi integrărilor diviziilor la nivel de grup, sub umbrela CRC (Compania Română de Chimie). Totodată, achiziţia susţine strategia sa de creştere şi de a investi în capacităţi care oferă soluţii industriale.

Prin intermediul tranzacţiei, Chimcomplex continuă, între timp, reintegrarea fabricilor de pe platforma Oltchim şi extinde în mod semnificativ portofoliul de servicii al societăţii, crescându-şi astfel prezenţa şi în alte sectoare industriale.

„Pentru a alimenta creşterea şi succesul afacerii, ne vom baza pe experienţa şi expertiza Sistemplast de peste 20 de ani de a coordona şi realiza proiecte industriale de anvergură. Vedem o oportunitate extraordinară de a continua să ne unim forţele şi să dăm un semnal puternic industriei româneşti. Când vine vorba de viitor suntem cu ochii în permanenţă pe imaginea de ansamblu”, a declarat Victor Avram, CEO al Chimcomplex.

În urmă cu doi ani, Uzuc Ploieşti, companie controlată indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex, a achiziţionat pachetul de 94,4% din capitalul Sistemplast de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, ca urmare a licitaţiei organizate de consorţiul de lichidatori judiciari din cadrul combinatului chimic.

Acţiunile CRC s-au depreciat cu 26,6% în 2022, pe tranzacţii de 41,2 milioane de lei, potrivit datelor BVB. Compania are o capitalizare de 5,8 miliarde de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.