Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Compania franceză TotalEnergies suspendă investiția într-un proiect de 50 de miliarde de dolari în domeniul hidrogenului

Compania franceză TotalEnergies suspendă investiția într-un proiect de 50 de miliarde de dolari în domeniul hidrogenului

Francezii de la TotalEnergies își pun în așteptare planurile de a prelua o participație de 25% în proiectul de hidrogen de 50 de miliarde de dolari al grupului Adani, aflat în dificultate, în așteptarea a ceea ce a numit “claritate” cu privire la acuzațiile recente care au dus la prăbușirea acțiunilor Adan și chiar la proteste de stradă antiguvernamentale în India, scrie oilprice.com.

Fiind unul dintre cei mai mari investitori străini ai Adani, cu participații existente în companiile de gaze și de energie regenerabilă ale Adani, în valoare totală de peste 3 miliarde de dolari, directorul general al TotalEnergies, Patrick Pouyanné, a declarat în timpul unei teleconferințe privind rezultatele că “nu are sens să adăugăm mai multe [proiecte] până când nu există claritate. Adani trebuie să explice acuzațiile”.

TotalEnergies, în iunie 2022, a anunțat că va prelua o participație de 25% în Adani New Industries ltd (ANIL), care va investi 50 de miliarde de dolari pe parcursul unui deceniu într-un proiect de hidrogen verde care plănuia să producă 1 milion de tone de hidrogen verde înainte de 2030.

TotalEnergies și legăturile cu grupul Adani

Un raport al vânzătorilor în lipsă a acuzat Adani de diverse practici frauduloase, ceea ce a dus la pierderea a zeci de miliarde de dolari de către companiile Adani atunci când investitorii au ieșit în panică. De asemenea, raportul a determinat Adani Group să anuleze o ofertă de acțiuni în valoare de 2,5 miliarde de dolari.

Incidentul a dus, de asemenea, la proteste în India, sute de manifestanți ai partidelor de opoziție ieșind în stradă la New Delhi, cerându-i premierului Narenda Modi să ordone o anchetă asupra grupului Adani.

Luni, grupul Adani a declarat că principalii săi investitori s-au angajat să plătească anticipat 1,1 miliarde de dolari în împrumuturi garantate cu acțiuni care ajung la scadență în septembrie 2024, ceea ce a dus la un salt de 9% al unei acțiuni Adani, Adani Ports & Special Economic Zone.

TotalEnergies deține acțiuni la Adani Green Energy Ltd și la unitatea de gaze de oraș Adani Total Gas Ltd. În ceea ce privește investițiile sale existente în Adani, Pouyanne a declarat în ultima teleconferință privind câștigurile că investițiile au performanțe bune, cu active și venituri “sănătoase”.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.