Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Deutsche Bank: Urmează o recesiune majoră și va fi mai gravă decât se preconizează

Deutsche Bank: Urmează o recesiune majoră și va fi mai gravă decât se preconizează

Deutsche Bank a tras un semnal de alarmă la începutul lunii aprilie când a fost prima bancă importantă care prevestea că SUA urmează să intre într-o recesiune „moderată”, scrie CNN. Acum, aceeași bancă avertizează că declinul economiei va fi unul mult mai adânc din cauza măsurilor adoptate de Sistemul federal de rezerve al Statelor Unite de a combate nivelul ridicat al inflației.

„Vom avea o recesiune majoră”, au scris marți economiștii Deutsche Bank într-un raport realizat pentru clienți. Problema, potrivit băncii, este că în ciuda faptului că inflația în SUA s-ar putea să fi atins deja vârful maxim, va dura „mult timp” până când va fi redusă la nivelul căutat de sistemul central bancar american.

Potrivit estimărilor economiștilor, Sistemul federal va majora rata dobânzii într-un mod atât de agresiv încât economia va avea de suferit. Constrângerile monetare și turbulențele financiare care vor acompania aceste măsuri „vor împinge economia într-o recesiune semnificativă până la finalul anului următor”, au spus economiștii Deutsche Bank, care mai prevăd și că rata șomajului în SUA va crește cu „câteva procente”, informează Bloomberg.

„De ce viitoarea recesiune va fi mai gravă decât se preconizează”

„Credem că este foarte probabil ca [Sistemul federal de rezervă] să fie nevoit să apese frâna încă și mai ferm, iar o recesiune profundă va fi necesară pentru a ține în frâu inflația”, au scris economiștii Deutsche Bank într-un raport cu titlul amenințător: „De ce viitoarea recesiune va fi mai gravă decât se preconizează”.

Istoria ne arată că Sistemul federal „nu a reușit niciodată să corecteze” nici măcar abateri mici ale inflației și ratei șomajului „fără să împingă economia într-o recesiune semnificativă”, a spus Deutsche Bank.

Deutsche Bank avertizează că SUA va intra într-o recesiune majoră

Vestea bună este că economiștii Deutsche Bank estimează că economia se va redresa până la mijlocul anului 2024 pe măsură ce Sistemul federal își va schimba strategia cu privire la lupta împotriva inflației.

Și alți economiști consideră că SUA vor intra în recesiune, dar nu mai devreme de 2024 sau chiar mai târziu, scrie Market Watch. Toate cele 10 recesiuni prin care a trecut economia americană în ultimii 70 de ani au fost precedați de majorări ale ratei dobânzii, dar, uneori, a durat câțiva ani pentru ca efectele negative să se resimtă, potrivit Jefferies LLC.

Alte bănci care operează în Statele Unite sunt mai puțin pesimiste. Goldman Sachs a recunoscut că următorii ani vor fi „foarte dificili”, dar subliniază faptul că o recesiune „nu este inevitabilă”.

UBS a fost la fel de optimistă și a spus că „expansiunea economiei” va continua în ciuda măsurilor adoptate de Sistemul federal pentru a combate inflația.

Dezastrul inflației s-a întors și nu va pleca prea devreme

Cel mai imporant factor care va duce la o recesiune, în opinia economiștilor Deutsche Bank, este probabilitatea ridicată ca nivelul inflației să rămână ridicat pentru o perioadă mai lungă decât s-ar fi anticipat.

Printre motivele pentru care nivelul inflației va rămâne unul crescut se numără inversarea procesului de globalizare, schimbările climatice și încă și mai multe perturbări ale lanțului de aprovizionare provocate de războiul din Ucraina și de carantinele stricte impuse de China pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Dezastrul inflației s-a întors și nu va pleca prea devreme – a fost avertismentul Deutsche Bank. Dacă nivelul inflației rămâne ridicat, Sistemul federal va fi obligat să impună măsuri încă și mai dure pentru a majora rata dobânzii.

„Este tentant să adopți o abordare lentă în speranța că economia Statelor Unite poate fi așezată cu blândețe pe o cale sustenabilă. Acest lucru nu se va întâmpla”, a avertizat Deutsche Bank. „Vom avea o recesiune majoră, dar opinia noastră fermă este că cu cât Sistemul federal va acționa mai repede și mai agresiv, cu atât mai puțin va avea de suferit economia”, au concluzionat autorii raportului, potrivit Bloomberg.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.