Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Elon Musk spune că a primit peste 7 miliarde de dolari finanțare, de la 19 investitori, pentru a putea prelua Twitter

Elon Musk spune că a primit peste 7 miliarde de dolari finanțare, de la 19 investitori, pentru a putea prelua Twitter

Elon Musk a anunțat că 19 investitori, inclusiv Larry Ellison de la Oracle, au promis că vor contribui cu 7,14 miliarde dolari pentru ca Musk să finanțeze preluarea Twitter. Musk va cumpăra Twitter cu 44 miliarde dolari și are nevoie de investitori și de sprijinul celor mai mari bănci.

Musk trebuie să strângă 21 miliarde dolari de la diverși investitori și va finanța preluarea Twitter și cu împrumuturi de la mari bănci internaționale. El a și vândut o mulțime de acțiuni Tesla Motors.

Ca parte a rundei de 7,14 miliarde dolari, un miliard de dolari vin de la Larry Ellison, co-fondator al Oracle și unul dintre cei mai cunoscuți oameni din domeniul IT.

Fondul de investiții Sequoia va contribui cu 800 milioane dolari, iar compania de investiții din Dubai VyCapital va aduce 700 milioane dolari. Bursa de criptomonede Binance va contribui cu 500 milioane dolari.

Prințul saudit Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud va „pune la bătaie” 35 de milioane de acțiuni, în valoare de 1,9 miliarde dolari.

Sauditul este unul dintre cei mai importanți acționari Twitter, iar Musk speră că dintre actualii acționari Twitter, cât mai mulți vor rămâne și după ce va deveni el proprietar. Musk speră că va avea și sprijinul financiar al lui Jack Dorsey, fost șef al Twitter și susținător al ideilor lui Musk.

Surse: Financial Times, Wall Street Journal

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.