Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Grupul MedLife finalizează preluarea spitalului OncoCard din Braşov, după ce Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia

Grupul MedLife finalizează preluarea spitalului OncoCard din Braşov, după ce Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia

Sistemul Medical MedLife anunţă că a finalizat achiziţia integrală a Spitalului OncoCard Braşov, demarată în luna noiembrie a anului trecut, în urma aprobării acesteia de către Consiliul Concurenţei.

“Este una dintre cele mai importante tranzacţii ale primului semestru din acest an care vine să consolideze alături de Neolife – zona de oncologie şi radioterapie, în concordanţă cu obiectivele strategice stabilite de MedLife şi anunţate către acţionari”, au transmis joi reprezentanţii companiei.

Inaugurat în 2012, printr-o investiţie de peste 24 milioane de euro, Spitalul OncoCard Braşov furnizează un mix de tehnologie de ultimă generaţie, echipe multidisciplinare de specialişti ceea ce asigură fiecărui pacient o abordare personalizată care creşte şansele de curabilitate şi calitate a vieţii.

Unitatea are peste 240 de angajaţi şi colaboratori şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 63,7 milioane lei.

“După Neolife – a căror expertiză este foarte valoroasă în zona de oncologie şi radioterapie – am adus în grup un nou partener puternic – OncoCard Braşov. (…) Credem că aceste parteneriate vor redefini standardele de îngrijire pentru pacienţii oncologici, România având potenţial să devină la rândul ei o destinaţie turistică medicală chiar şi pentru pacienţii din străinătate”, explică Dorin Preda, Executive Director, MedLife Group.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, tranzacţia OncoCard a fost derulată de către Policlinica de Diagnostic Rapid, prima companie achiziţionată de MedLife în urmă cu 12 ani. Odată cu finalizarea acestei achiziţii, Braşovul va deveni un hub regional de sănătate care va integra nu mai puţin de 15 unităţi medicale, printre care 2 spitale de mari dimensiuni, 3 hyperclinici, 3 laboratoare şi o serie de microclinici şi centre de testare aflate în proximitate.

“În urmă cu mai bine de un deceniu PDR avea 2 unităţi şi o cifră de afaceri de cca 3 milioane de euro astăzi, după 12 ani, ca parte din Grupul MedLife, discutăm despre 15 unităţi medicale, aproape 30 de milioane de euro şi despre perspectiva finalizării propriilor achiziţii. Credem că aceste lucruri fac dovada iscusinţei managementului românesc şi a convingerii că se poate face performanţă şi se poate îmbunătăţi calitatea vietii în România cu manageri români, cu medici români şi cu know how 100% românesc”, adaugă Mihai Marcu, Preşedinte al MedLife Group.

Operatorul privat de sănătate MedLife a raportat o cifră de afaceri pro-forma consolidateă de 332 mil. euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 mil. euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada menţionată până la 123 mil. lei, în creştere cu 93%.

Medlife SA, companie listată la bursa din Bucureşti, are o capitalizare de 2,5 miliarde lei, principalii acţionari fiind Mihai Marcu, cu 15,4%, Mihaela Cristescu, cu 14%, Nicolae Marcu, 10,5%, şi Fondul de Pensii NN, 12,8%.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.