Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Holdingul ROCA Industry îşi adaugă în portofoliu compania Dial din Hârşova, jucător în piaţa produselor din sârmă metalică, după finalizarea tranzacţiei iniţiată în aprilie 2022. Valoarea achiziţiei se apropie de 14 mil euro

Holdingul ROCA Industry îşi adaugă în portofoliu compania Dial din Hârşova, jucător în piaţa produselor din sârmă metalică, după finalizarea tranzacţiei iniţiată în aprilie 2022. Valoarea achiziţiei se apropie de 14 mil euro

ROCA Industry, holdingul de materiale de construcţii al ROCA Investments, continuă să-şi extindă portofoliul odată cu finalizarea tranzacţiei demarată în luna aprilie a acestui an, prin care a preluat intergral compania Dial, important jucător în piaţa produselor din sârmă metalică, fondată de antreprenorul Vasile Roşu în localitatea Hârşova, din judeţul Constanţa.

Tranzacţia, în valoare de 11 milioane de euro, la care se vor adaugă până la 3 milioane de euro, în funcţie de îndeplinirea unor metrici de performanţă, reconfirmă teza de investiţii a holdingului, de creştere prin diversificarea sectoarelor de materiale de construcţii în care ROCA Industry activează.

„Preluarea companiei Dial în portofoliul ROCA Industry reprezintă un pas firesc şi important în dezvoltarea holdingului şi, de asemenea, materializarea strategiei de creştere a valorii pe care o aducem investitorilor noştri”, spune Ionut Bindea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General interimar al ROCA Industry.

Vasile Roşu, fondatorul Dial, rămâne parte din companie în următoarea perioadă, asigurând transferul de know-how necesar dezvoltării următoare, în parteneriat cu ROCA Industry.

„Cred că mulţi antreprenori români se află într-o situaţie similară cu cea în care eram eu, în care compania pe care am ridicat-o cu succes de la zero şi am transformat-o într-un afacere profitabilă, într-o industrie de viitor, are nevoie de un nou partener de drum, care să o ducă în continuare la următorul nivel. (…) În perioada următoare voi rămâne alături de ei şi de companie, pentru a asigura transferul de know-how şi viziune.” adaugă Vasile Roşu, fondatorul Dial.

Înfiinţată în anul 1994, în Hârşova, jud. Constanţa, Dial şi-a început activitatea prin producerea de dopuri şi furtun.

Mai târziu, compania şi-a lărgit domeniul de activitate prin achiziţionarea unei linii de confecţionat plasa rabitz. între 1998-2005, Dial îşi creşte capacitatea de producţie prin achiziţionarea a trei utilaje de produs plasă împletită de gard de la un furnizor din Japonia, iar în anii care au urmat şi-a extins portofoliul cu două noi produse: panourile bordurate de gard şi plasa sudată de gard la role, arată datele de pe site-ul societăţii.

Ulterior, datorită cererii crescânde a produselor din sârma destinată prejmuirilor, Dial a renunţat treptat la produsele din mase plastice.

În 2021, compania a raportat afaceri de 12 mil. euro, iar pentru anul în curs şi-a bugetat investiţii de 8 mil. euro (aprox. 40 mil. lei).

În S1/2022, societatea a încheiat cu afaceri de aproximativ 41 mil. lei.

Lansată în luna decembrie a anului trecut şi listată la bursă în ianuarie, ROCA Industry şi-a extins treptat prezenţa în sectorul materialelor de construcţii şi în prezent grupează companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%), si Dial ( 100% ).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.