Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Imperiul de 7 trilioane de dolari al lui Schwab se clatină. Gigantul este prins în cea mai gravă criză bancară din 2008 încoace

Imperiul de 7 trilioane de dolari al lui Schwab se clatină. Gigantul este prins în cea mai gravă criză bancară din 2008 încoace

Imperiul de 7 trilioane de dolari al lui Schwab se clatină. Emblema industriei de brokeraj este atrasă adânc în uraganul celei mai dure crize bancară din 2008 încoace, deşi la suprafaţă nu pare să aibă niciun motiv.

La o primă privire aruncată asupra Charles Schwab Corp., unul dintre principalii piloni ai industriei de brokeraj cu o istorie de peste jumătate de secol, nimic nu pare să sugereze că gigantul ar fi prins în cea mai gravă criză bancară de la episodul Lehman Brothers din 2008, scrie Bloomberg. Cu toate acestea, semnele de întrebare încep să se înmulţească, iar investitorii încep să descopere probleme şi riscuri care au fost acoperite până nu de mult de banii ieftini şi de un mediu economic care nu trecea prin turbulenţe majore.

Charles Schwab Corp nu este supraexpusă la cripto cum au fost creditorii Silvergate Capital şi Signature Bank, nici la startup-uri şi capitalul de risc, care au doborât Silicon Valley Bank. Cu 34 de milioane de conturi, o elită la vârf formată din consilieri financiari şi active de şapte trilioane de dolari, compania de brokeraj se ridică cu mult deasupra altor instituţii de acest gen.

Pierderile nerealizate din bilanţul firmei încărcat cu obligaţiuni cu scandenţă mare, au crescut în 2022 la peste 29 miliarde de dolari. În acelaşi timp, ratele dobânzilor care continuă să crească îi determină pe clienţii companiei să-şi retragă rapid banii din conturile care stau la baza afacerii şi sunt responsabile de ascensiunea acesteia.

Acţiunile Schwab au pierdut mai mult de un sfert din valoarea lor , iar unii analişti de pe Wall Street se aşteaptă ca profiturile să aibă de suferit.

Directorul executiv Walt Bettinger şi fondatorul companiei – miliardarul Charles Schwab – au dat asigurări că firma este stabilă şi gata să reziste în faţa problemelor economice.

„Există suficientă lichiditate pentru a salva businessul chiar şi dacă 100% din depozitele instituţiei noastre ar dispărea”, a spus Bettinger pentru Wall Street Journal.

La fel ca SVB, Schwab a emis obligaţiuni cu scadenţă foarte mare la randamente scăzute în 2020 şi 2021. Acest lucru a dus la acumularea pierderilor nerealizate într-un timp foarte scurt, pe măsură ce Fed lansa majorări de dobândă pe bandă rulantă pentru a ţine inflaţia sub control.

În urmă cu trei ani, Schwab nu avea pierderi nerealizate pentru obligaţiunile pe termen lung pe care intenţiona să le păstreze până la scadenţă. În martie anul trecut, firma avea peste 5 miliarde de dolari de astfel de pierderi pe hârtie – o cifră care a urcat la peste 13 miliarde de dolari la sfârşitul anului.

În ciuda problemelor, Bettinger şi Schwab au declarat că istoria îndelungată şi conservatorismul firmei vor ajuta clienţii să navigheze în actualul ciclu economic, aşa cum au făcut-o de peste 50 de ani.

„Rămânem încrezători în abordarea noastră centrată pe client, în performanţa afacerii noastre şi în stabilitatea pe termen lung a companiei noastre. Suntem diferiţi faţă de celelalte bănci”, au declarat declarat cei doi oficiali.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.