Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Meta Estate Trust (MET) investește în proiectele Sopra Estate Holding de pe Litoral

Meta Estate Trust (MET) investește în proiectele Sopra Estate Holding de pe Litoral

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a achiziționat mai multe unități rezidențiale în proiecte realizate pe litoralul românesc de către dezvoltatorul Sopra Estate Holding.

Potrivit Sopra Estate Holding, companie care dezvoltă mai multe proiecte imobiliare (hoteluri și apartamente) în Neptun, Jupiter și Saturn, stațiunile din Sudul Litoralului oferă un mix de condiții economice care asigură un randament investițional superior pe termen mediu și lung.

“Zonele din partea sudică a Litoralului sunt mult mai aerisite din punct de vedere urbanistic, grație planurilor de dezvoltare locală care limitează dezvoltarea imobiliară și impun asigurarea unor elemente de infrastructură urbană esențiale, precum drumuri de acces, utilități și spațiu verde. În plus, extinderea plajelor și lucrările de infrastructură realizate cu fonduri europene creează un fundament economic, mai ales turistic, semnificativ, cu un potențial de creștere a valorii investițiilor imobiliare”, afirmă Răzvan Popa, Head of Sales în cadrul Sopra Resort, unul dintre proiectele Sopra Estate Holding.

Interesul major pentru Sudul Litoralului este evidențiat și de cele peste 100 de proiecte investiționale ce vor ajunge la aprox. 250 de milioane de euro în următorii ani. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, cifra de afaceri netă a celor 258 de companii cu cod CAEN 4110 (dezvoltare imobiliară) din județul Constanța a crescut de la 2,87 milioane lei, în 2010, la 662,5 milioane de lei, în 2021.

În plus, estimările companiei de consultanță Frames indică o cifră de afaceri de peste 700 milioane de lei în 2022. Studiul privind potențialul investițiilor de pe Litoral arată, totodată, că firmele din acest sector au raportat, în 2021, un profit net de 316,3 milioane de lei, față de 194.146 lei, în urmă cu 10 ani.

Sopra Estate Holding a investit în patru proiecte în sudul Litoralului: un imobil în Saturn cu 374 apartamente și studiouri și o investiție de 22 milioane de euro; un proiect boutique în Jupiter de 3,6 milioane de euro cu 70 de apartamente; un proiect de 14 milioane de euro în Neptun, cu 260 de studiouri și apartamente și un alt proiect de 45 de milioane de euro în Olimp, aflat în faza de concept.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.