Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Petrolul scade accelerat, pe fondul informațiilor privind eliberarea unei cantități record din rezerva SUA

Petrolul scade accelerat, pe fondul informațiilor privind eliberarea unei cantități record din rezerva SUA

Cotațiile petrolului scad puternic în prima parte a tranzacțiilor joi, pe fondul informațiilor potrivit cărora SUA analizează eliberarea a până la 180 milioane de barili din rezerva sa strategică, cea mai mare cantitate de la înființarea rezervei, în urmă cu aproape 50 de ani.

Volumul ar contribui semnificativ la reechilibrarea pieței în 2022, prin creșterea ofertei cu 1 milion de barili pe zi timp de șase luni, potrivit analiștilor Goldman Sachs, citați de Reuters. Anunțul oficial ar putea fi făcut astăzi, președintele Joe Biden fiind așteptat să prezinte planurile administrației sale privind contracararea creșterii prețurilor gazelor naturale și a pierderii petrolului rusesc de pe piață.

“Aceasta ar rămâne, totuși, o eliberare a stocurilor de petrol, nu o sursă persistentă de aprovizionare pentru anii următori. Prin urmare, o astfel de eliberare nu ar rezolva deficitul structural de aprovizionare, care durează de ani de zile”, noteză analiștii Goldman Sachs.

În jurul orei 11:00 (ora României), petrolul Brent cu livrare în luna iunie era în scădere cu 3,54%, la 107,49 dolari/baril. Contractele futures pentru petrolul WTI erau cotate la 103,02 dolari/baril, cu 4,45% sub referința de ieri. Miercuri, prețul petrolului Brent a crescut cu 2,9%, la 113,45 dolari/baril, iar petrolul West Texas Intermediate (WTI) cu 3,4%, la 107,82 dolari/baril, în contextul temperării așteptărilor privind progresul negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina.

Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) urmează să se întâlnească vineri pentru a decide asupra unei eliberări colective de petrol, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al ministrului Energiei din Noua Zeelandă. Informațiile privind potențiala eliberare a stocurilor de petrol de către SUA vin cu câteva ore înaintea reuniunii OPEC+. Grupul este așteptat să își mențină neschimbată strategia de a crește gradual producția comună.

OilWorldWide CopyPortfolio este acum deschis pentru investiții. Click pentru mai multe detalii!

Alte metode prin care puteti investi in petrol:

  • Direct in OIL – Aici puteti investi: https://bit.ly/3cD8ln7ETF SPDR S&P Oil & Gas
  • Urmareste performanta companiilor americane care opereaza in industria de explorare si productie a petrolului si gazelor. Desi este considerat a avea un risc mai mare decat standardul de referinta al industriei, acest ETF este foarte diversificat, acoperind zeci de companii din industrie. Acesta este influentat de tendintele economice generale legate de sectorul energetic, precum si de fluctuatile majore ale preturilor individuale ale atiunilor din compozitia acestuia. Aici puteti investi: https://bit.ly/2VkFfD0
  • ETF USO – Fondul petrolier al Statelor Unite monitorizeaza variatile zilnice ale pretului la titeiul West Texas Itermediate. Ofera expunere la piata petroliera americana fara a fi nevoie de un contract futures subiacent. Pretul Petrolului este afectat de factorii legati de preturile petrolului din SUA, cum ar fi stocurile de titei si numarul de echipamente. Aici puteti investi: https://bit.ly/2RRZwOe
  • S-a introdus un nou intrument de tranzactionare pe pretul petrolului si anume CL.JUL20 numit Crude Oil Future July 2020. Aici puteti investi https://bit.ly/3cBTx80

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Cuvinte cheie:

IEA, OIL, petrol, SUA
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.