Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Producătorul de medicamente Biofarm își majorează la T1 2022 cu o cincime veniturile și profitul net

Producătorul de medicamente Biofarm își majorează la T1 2022 cu o cincime veniturile și profitul net

Biofarm, companie care a finalizat o investiție de 35 milioane euro anul trecut, are un debut de an 2022 foarte bun.

Biofarm București (BIO), societate din portofoliul SIF-urilor cu 376 de angajați, a realizat în primul trimestru venituri din vânzări de 75,83 milioane lei, în urcare cu 21,60% față de cele de 62,36 milioane lei din exercițiul finanicar precedent. În același interval de raportare, cheltuielile cu materiile prime s-au majorat cu 15,10%, la 11,89 milioane lei, de la 10,33 milioane lei, iar cheltuielile cu personalul au crescut cu 11,56%, la 11,00 milioane lei, de la 9,86 milioane lei.

„Pe termen lung, compania Biofarm își propune să lărgească portofoliul curent prin dezvoltarea și fabricarea la standarde înalte de calitate a unor noi produse (medicamente și suplimente alimentare), achiziția de licențe de la alți producători sau prin încheierea unor contracte de fabricație”, spune societatea în raportarea trimestrială.

Astfel, profitul din exploatare a avansat cu 22,86%, la 31,76 milioane lei, de la 25,85 milioane lei. La nivelul rezultatului net global, dinamica a fost ceva mai atenuată, +18,47%, respectiv o majorare la 26,62 milioane lei, de la 22,47 milioane lei în primele 3 luni din 2021.

Pe întreg anul trecut, profitul net a fost de 60,35 milioane lei, din care societatea distribuie 39% sub formă de dividende. Activele totale ale Biofarm se ridicau, la data de 31 martie, la 438,68 milioane lei, în urcare cu 4,75% față de cele 418,78 milioane lei de la finalul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale au fost reduse cu 7,81%, la 79,27 milioane lei, de la 85,99 milioane lei. Biofarm este listată la cota Bursei de Valori București și este controlată în proporție de 88,32% în concertare de SIF Muntenia (SIF4) și SIF Banat Crișana (SIF1). La ultimul preț de închidere, de 0,6340 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei este de 624,73 milioane lei (126,31 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.