Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Romgaz a înregistrat un profit net de 2,2 miliarde lei în primele 9 luni ale anului 2022

Romgaz a înregistrat un profit net de 2,2 miliarde lei în primele 9 luni ale anului 2022

Compania Romgaz a raportat un profit net de 2,2 miliarde lei în primele 9 luni ale anului 2022. Așadar, cifra de afaceri a crescut de la 3,4 miliarde lei la 10,8 miliarde, aceasta însemnând majorarea de trei ori față de anul trecut.

Romgaz a anunțat că în primele nouă luni ale anului 2022, compania a înregistrat un profit net de 2,2 miliarde lei, acesta fiind în creştere cu 93% faţă de aceeași perioadă a anului 2021. În același timp, cifra de afaceri s-a majorat de trei ori, mai exact de la 3,4 miliarde lei la 10,8 miliarde lei, potrivit raportului publicat, marţi, 15 noiembrie.

În acelaşi timp, compania a avut cheltuieli de patru ori mai mari faţă de perioada ianuarie-septembrie 2021, mai exact de 8,3 miliarde lei, a relatat Ziarul Financiar.

Cota de piaţă a companiei este de 50,6%, cu 5% mai mare decât anul trecut

EBIDTA Romgaz a crescut cu 60%, ajungând la cifra de 2,8 miliarde lei. Consumul de gaze naturale estimat la nivel national a fost de 78,34 TWh, cu aproximativ 14% mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului 2021. Respectiv, cota de piaţă a companiei este de 50,6%, cu 5% mai mare decât în primele nouă luni ale anului trecut.

Productia de gaze naturale realizată în primele 9 luni din 2022 a fost de 3.687,4 mil.mc, aceasta se află în scădere cu 0,5%, iar cantitatea de energie electrică produsă a fost de 839,465 GWh, cu 97,02% mai mare. În consecință, veniturile din energie electrică au crescut cu 592%, la o producție mai mare cu 97%, în primele nouă luni din 2022.

Nivelul producției de gaze naturale a fost influențat de:

-implementarea de măsuri pentru optimizarea exploatării zăcămintelor de gaze naturale;
-continuarea și extinderea proiectelor de reabilitare a principalelor zăcăminte mature de gaze;
-efectuarea de programe de reparații și intervenții la sondele cu productivitate scăzută sau inactive;
-finalizarea unor lucrări de investiții pentru extinderea infrastructurii productive și conectarea de noi sonde la această infrastructură.

Anul acesta producătorii de energie electrică au plătit o taxă de impozit pe venit

În anul 2022 a fost introdusă o taxă producătorilor de energie electrică (n. red. impozit pe veniturile suplimentare realizate de producătorii de energie electrică, devenit ulterior contribuție la Fondul de Tranziție Energetică). Valoarea taxei introduse a fost de 293,9 milioane lei.

Cifra de afaceri consolidată din servicii de înmagazinare a înregistrat o creștere de 65,58%. Iar în ceea ce privește cifra de afaceri neconsolidată din prestarea acestor servicii, aceasta a crescut cu aproximativ 42% față de aceeași perioadă a anului trecut. Capacitatea rezervată a crescut în ciclul de înmagazinare 2022-2023 cu 25,4% față de ciclul de înmagazinare 2021-2022. La sfârșitul lunii septembrie, compania Romgaz avea 5.909 angajaţi, număr similar cu cel din perioada de anul trecut.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.