Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Top Seeds, companie românească specializată în furnizarea de soluții integrate în agricultură, pregătește listarea pe piața AeRO

Top Seeds, companie românească specializată în furnizarea de soluții integrate în agricultură, pregătește listarea pe piața AeRO

Top Seeds, companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții integrate în domeniul agricol, pregătește listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Compania își propune ca acțiunile sale, care vor avea, cel mai probabil, simbolul de tranzacționare TOP, să fie listate la BVB în prima parte a anului 2022.

Înainte de listare, Top Seeds va efectua un plasament privat pentru acțiuni,prin care intenționează să atragă de la investitori, în cadrul unei majorări de capital, o sumă de minimum 11 milioane de lei în vederea extinderii accelerate a activităților companiei la nivel național.

„De-a lungul celor 11 ani de existență, am avut parte de o dezvoltare strategică și accelerată datorită parteneriatelor realizate și abilității de a oferi consultanță pe parcursul întregului an agricol. Prin expertiza tehnică furnizată am reușit să valorificăm recoltele fermierilor la prețuri competitive și să devenim un jucător important pentru afacerile agricole din România. Cu toate acestea, ne dorim să continuăm să creștem, să dezvoltăm noi servicii și produse de calitate pentru fermieri și să ne extindem rețeaua de parteneriate și portofoliul de clienți. Astfel, vrem să dezvoltăm un parteneriat cu investitorii de la Bursa de Valori București prin listarea companiei, iar cu sprijinul acestora să ducem Top Seeds la următorul nivel”, a declarat Daniel Bâja, fondator și CEO al Top Seeds.

Top Seeds a fost fondată în anul 2010, având ca obiectiv de activitate comercializarea și distribuția de semințe, pesticide, îngrășăminte și motorină pentru fermieri.

În prezent, Top Seeds are peste 130 de angajați, un portofoliu de circa 2.000 de clienți ce au o suprafață totală cultivată de aproximativ 800.000 de hectare și puncte de lucru cu rol multiplu prin care furnizează soluții logistice complete pentru fermieri.

În fiecare dintre aceste zone există un depozit care deservește logistic teritoriul respectiv: Timișoara, Alexandria, Slobozia, Bacău, Viziru, județul Brăila și bază depozitare și operare în Bărăganul, județul Brăila. În ceea ce privește tradingul de cereale, Top Seeds deține două baze destinate exclusiv cerealelor în județul Brăila, respectiv Bărăganul și Viziru.

Compania dispune de o flotă auto și logistică necesară ce poate gestiona o capacitate de 1.000 de tone pe zi și are în vedere să ajungă să-și tripleze capacitatea, respectiv să gestioneze 3.000 de tone pe zi. Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale companiei la nivel național.

În ceea ce privește activitatea de vânzare de semințe, compania are în plan investiția într-o linie de producție și procesare de semințe certificate sub brand propriu pe baza expertizei acumulate, precum și achiziționarea unei ferme care va asigura fluxul producției de semințe proprii cât și testarea produselor din portofoliul propriu.

Pentru linia de business privind tradingul de cereale, compania va investi în dezvoltarea capacității de depozitare a cerealelor prin achiziționarea de silozuri de depozitare, amplasate strategic în Vestul României cât și în zona Moldovei.

Top Seeds va efectua o altă investiție pe un teren deținut de companie, ce are acces direct la calea ferată și care va permite vânzarea de cereale către piețele externe.

Compania își propune ca până în 2025 capacitatea de depozitare să ajungă la aproximativ 300.000 de tone, o creștere de cinci ori a capacității actuale și astfel, va deveni unul dintre cei mai importanți jucători din piață. În anul 2020, Top Seeds a înregistrat o cifră de afaceri de 177,7 milioane de lei și un profit net de 7,3 milioane de lei.

Pentru anul 2021, compania estimează venituri din vânzări de peste 230 milioane de lei, în creștere cu peste 25% și un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, în urcare cu peste 10%, față de anul 2020.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.