Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

100 lei investiți lunar la BVB din 1998 și până în prezent ar fi valorat azi 252.300 lei

100 lei investiți lunar la BVB din 1998 și până în prezent ar fi valorat azi 252.300 lei

Un român care a investit 100 de lei lunar în acţiuni din structura indicelui principal BET al Bursei de Valori Bucureşti din decembrie 1998 şi până în octombrie 2022 a tras linie după aproape un sfert de veac cu o sumă totală de 252.300 de lei, cu tot cu dividende reinvestite, relatează Ziarul Financiar.

Pe de altă parte, 100 de lei lunar la saltea din decembrie 1998 şi până în toamna lui 2022 înseamnă circa 30.000 de lei în timp ce un depozit bancar a adus 60.000 de lei.

Aceeaşi investiţie recurentă de 100 de lei în indicele american S&P 500 a adus 159.000 de lei iar în acţiuni din MSCI World Total Return circa 121.000 de lei, potrivit celor mai recente calcule realizate de BVB.

Cu alte cuvinte, investiţia în acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti, precum Petrom, Banca Transilvania, Romgaz, şi chiar şi în acţiuni care au fost în BET dar ulterior retrogradate, precum Antibiotice, Compa, a adus astăzi un câştig de opt ori mai mare faţă de cât ar fi adus pusul deoparte al banilor şi de patru ori peste dobânda bancară.

„Este demonstrat că pe termene lungi de timp, 10-20-30 de ani, investiţiile în acţiuni aduc cele mai mari câştiguri, semnificativ peste depozitele bancare sau orice instrumente cu venit fix, lucru care vine şi cu asumarea unor fluctuaţii mai mari şi pierderi temporare în anumite perioade. Cu cât durata investiţiilor este mai mare cu atât randamentele medii generate de acţiuni sunt mai predictibile, iar efectul de compu­nere a câştigurilor creşte exponenţial, acesta fiind şi motivul pentru care vedem diferenţe mari la suma acumulată după perioade lungi de timp“, spune Adrian Cojocar, direc­tor general adjunct al Patria Asset Management.

Vrei să faci bani și nu știi cum ? Peste 50 cursuri & totoriale de investiții, antreprenoriat adăugate la secțiunea RESURSE a comunității Maior Army

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.