Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

5 pași în direcția independenței financiare

5 pași în direcția independenței financiare

Independența financiară este o stare la care aspiră mulți oameni. Nu este întotdeauna ușor de realizat, dar acest lucru nu înseamnă că este imposibil. Ne-am concentrat asupra a cinci pași care pot ajuta pe oricine să se apropie de independența financiară dorită.

Vrei să investești în acțiuni de top cu 0% comision?

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Ce este independența financiară?

O definiție populară a independenței financiare este abilitatea de a avea suficiente venituri pentru a trăi în stilul de viață ales de tine, fără a trebui să te bazezi pe alții. Aceasta înseamnă să ai fonduri suficiente, fără să trebuiască neapărat să lucrezi pentru a-ți câștiga existența. Obținerea independenței financiare este un obiectiv stabilit de multe persoane, din mai multe motive, și care poate varia de la o persoană la alta.

Mulți se străduiesc să obțină independență financiară deoarece profesia lor nu oferă siguranță la locul de muncă. În lumea aflată în schimbare rapidă în care trăim, mai ales într-un moment în care o pandemie globală planează peste capetele noastre, acest lucru este valabil pentru multe profesii. Obținerea independenței financiare înseamnă că nu trebuie să depinzi de un loc de muncă pentru a-ți trăi viața pe care o alegi, dar mai înseamnă și să ai capacitatea de a-ți structura programul în cel mai bun mod posibil.

Acum că am stabilit ce este independența financiară și de ce este importantă, să aruncăm o privire la cei cinci pași care te pot ajuta să îți atingi obiectivul de independență financiară.

Pasul 1: să știi cât mai mult

Primul pas pe care îl faci în direcția independenței financiare ar trebui să fie alfabetizarea financiară. Acest lucru înseamnă că ai capacitatea de a înțelege termenii financiari și de a folosi competențele financiare. Acestea includ elemente de bază, cum ar fi, de exemplu, stabilirea unui buget și investițiile. Din moment ce trebuie să înțelegi finanțele pentru a te descurca cu succes, cu cât citești mai mult în domeniu, cu atât mai bune sunt deciziile pe care le poți lua pe baza cunoștințelor și abilităților tale.

Pasul 2: fă-ți planuri și respectă-le

Poți începe prin a-ți urmări cheltuielile și ai putea fi surprins(ă) să afli cât cheltuiești pe lucruri neesențiale. Dar, chiar dacă nu este așa, urmărirea cheltuielilor te va ajuta să-ți faci un buget corespunzător. A știi să faci un buget este o abilitate esențială pentru oricine încearcă să obțină independența financiară, și sincer, este o abilitate esențială pe care oricine trebuie să o aibă.

După ce ți-ai urmărit cheltuielile, poți începe să îți faci bugetul. Deși poate fi evident că trebuie să cheltuiești mai puțin decât câștigi, este important și să poți prevedea care vor fi cheltuielile tale. Faptul că prevezi dinainte cheltuielile tale viitoare te ajută să înțelegi cât poți cheltui și, mai important, cât poți economisi.

Pasul 3: economisești acum, te bucuri mai târziu

Să pui deoparte pentru când vei fi la pensie și pentru vremurile grele este un alt pas care te aduce mai aproape de independența financiară. Sumele mici de bani economisite la tinerețe pot avea un impact asupra fondurilor tale în viitor, dar nu este niciodată prea târziu să începi să economisești. Un cont de economii sau contribuțiile regulate la un plan de pensii sunt ambele modalități excelente de a avea grijă de viitorul tău.

Pasul 4: investește cu înțelepciune

Înainte de a începe să investești, trebuie să te asiguri că ai capital de pornire, pe care îți poți permite să îl pierzi. Investițiile înseamnă asumarea unor riscuri calculate și este important să nu uiți că nu există garanții în ceea ce privește investițiile. Cu toate acestea, investirea banilor tăi este un pas esențial către independența financiară, deoarece are potențialul de a-ți oferi câștiguri valoroase ca profit.

Pasul 5: diversifică-ți portofoliul pentru a minimiza riscurile

Nu există un plan pentru investiții de succes, dar menținerea unui portofoliu diversificat este o modalitate bună de a gestiona riscurile și de a reduce volatilitatea. Totuși, este important de reținut că, indiferent cât de diversificat este portofoliul tău, riscul nu poate fi niciodată eliminat în totalitate. Secretul este găsirea echilibrului corect între risc și rentabilitate, iar diversificarea contribuie la acest lucru.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.