Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Electroargeş (ELGS): A scăzut, dar nu suficient. Cât de mult depindea de Kärcher

Electroargeş (ELGS): A scăzut, dar nu suficient. Cât de mult depindea de Kärcher

Cât de mult depindea Electroargeş de Kärcher? De la 96% la 85% dependenţă în 3 ani. Încă din 2016 conducerea Electroargeş spunea că e periculoasă dependenţa de un singur client, dar nu a făcut nimic să schimbe asta.

Producătorul de aspiratoare Electroargeş din Curtea de Argeş a anunţat acul 2 luni că renunţă la 200 de angajaţi cu contract de muncă temporară. Vestea a venit la doar câteva săptămâni după ce compania românească a postat pe bursă că nemţii de la Kärcher au reziliat contractul cu producătorul de electrocasnice local. Rezilierea este cu atât mai importantă cu cât contractul dintre Electroargeş şi Kärcher reprezenta 85% din businessul companiei locale.

Dependenţa faţă de Kärcher a scăzut uşor în ultimii ani, de la peste 95% în 2018 sau în 2015-2016, la 92% anul trecut şi respectiv la 85% în prima jumătate din acest an. Această scădere a ponderii contractului cu Kärcher în total business nu a fost suficient de rapidă pentru ca rezilierea să nu lovească din plin afacerea românească din domeniul producţiei de electrocasnice.

Citeste si: Karcher “fură” expertiza și folosește ajutorul de stat ca să elimine Electroargeș de pe piața românească

De la nemți vine lecția neloialității pentru Electroargeș, care se trezește grav afectată de propriul partener, Karcher, care a folosit relația de 18 ani de colaborare pentru a absorbi tot ce era de știut, ca apoi să manipuleze o lege ca să obțină un ajutor de stat de 15 milioane de euro prin care să își dezvolte propriile unități de producție. Astfel, Karcher renunță subit la Electroargeș pentru producția de aspiratoare, după ce se asigură că statul român îi oferă ajutorul financiar ca să-și construiască propriile unități și că ruperea parteneriatului va conduce la prăbușirea financiară a firmei românești.

Mai exact, în timp ce nemții sunt sprjiniți de statul român să se dezvolte, Electroargeș, care prin clauza anterioară de restricție de concurență, s-a bazat pe producătorul german Karcher ca principal motor al producției, pierde principalul client și e forțată să ia măsuri de supraviețuire.

Ca un act de sfidare, unitățile de producție sunt ridicate chiar gard în gard cu fabrica Electroargeș Electroargeș privește pe fereastră cum fostul partener, Karcher, prin susidiara CER Cleaning Equipment SRL, și-a construit unități de producție cu sprijinul statului român și îi fură angajații pe care a fost forțat să-i disponibilizeze. Ca un plan care demonstrează practicile neloiale ale nemților de la Karcher, în timp ce Electroargeș este constrânsă să renunțe la peste 400 de angajați, ei deschid unitățile de producție chiar în vecinătate, ca să absoarbă forța de muncă disponibilizată.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.