Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

ABN Systems International se listează la bursă: tehnologie romaneasca pe 4 continente

ABN Systems International se listează la bursă: tehnologie romaneasca pe 4 continente

Fondata in 2002, ABN Systems International este unul dintre liderii pietei de distributie de produse si accesorii IT&C din Romania.

 • Detinatoarea singurului brand 100% romanesc de produse Smart Home si accesorii telecom, Tellur, compania ofera solutii integrate de mobilitate si telecomunicatii, infrastructura IT si de stocare, solutii software, accesorii GSM si componente audio, precum si sisteme de securitate video.
 • ABN Systems International isi propune sa devina furnizorul #1 de solutii si servicii profesionale din Romania, atat in sistemele de telecomunicatii, cat si in domeniul IT&C, alaturi de o extindere accelerata pe pietele externe, acolo unde este deja prezenta in peste 25 de tari de pe 4 continente.
   • Creat in 2015,

  brandul Tellur  sustine accesul universal la produse care, in era tehnologiilor digitale pe care o parcurgem, sa contribuie la cresterea standardelor de viata si de securitate.

 • Numele Tellur este inspirat din denumirea celui de-al 52-lea element chimic din tabelul periodic, telurul, metal rar descoperit in 1782 in minele aurifere de la Zlatna (Muntii Apuseni). Pentru a populariza importanta acestui minereu, ABN Systems International s-a asociat cu Muzeul National de Geologie pentru organizarea expozitiei Telurul – Singurul element natural descoperit in Romania.
 • In prezent, exista peste 200 de produse Tellur active dintr-un total de 2.000 lansate de-a lungul anilor, principalele game reprezentate fiind: (1) Smart Home (produse de monitorizare si securitate, senzori smart, comutatoare inteligente WiFi, produse pentru climatul si confortul casei), (2) audio (casti, boxe, kituri audio pentru masina), (3) cabluri (Lightning, Micro-USB, Type-C, adaptoare), (4) energie (incarcatoare de priza si wireless, baterii externe, incarcatoare auto), (5) suporti pentru telefoane mobile.
 • Numarul utilizatorilor Tellur Smart a urcat de peste 27 de ori in ultimii 3 ani, de la 900 in 2018 la 24.700 la finalul primului semestru din 2021.
 • Aproape 600.000 de produse Tellur au fost vandute in 2020. In perioada 2015 – 2021, ABN Systems International a alocat peste 1,5 milioane de euro pentru promovarea brandului Tellur, reflectand tranzitia accelerata catre 5G si adoptia unor solutii Smart Home tot mai complexe si eficient integrate.
   • Pentru

  categoria Smart Home,

  •  ABN Systems International estimeaza venituri in crestere cu 100% in 2022 (comparativ cu anul precedent).
 • Vanzarile din aceasta categorie au crescut cu 46% in primul semestru din 2021 fata de perioada similara din 2020. Cel mai bine vandut produs in 2021 este termostatul Tellur, pentru care compania anticipeaza o crestere cu 200% comparativ cu anul trecut.
 • Din 2022, compania intentioneaza sa abordeze noi piete cu aceste produse, atat pe plan intern prin intermediul retelelor de magazine Do-It-Yourself (DIY), cat si pe plan extern, in special in tari din Europa de Vest si Orientul Mijlociu.
 • In Romania, piata Smart Home este inca foarte mica, estimata la circa 15 – 20 milioane de euro, sub 1% din intreaga piata europeana (circa 23 miliarde de euro) in care cererea cea mai mare este inregistrata in Regatul Unit, Germania, Franta si Italia.
 • Piata globala de Smart Home a fost evaluata la peste 79 miliarde de dolari in 2020 si este asteptata sa ajunga la peste 313 miliarde de dolari pana in 2026, marcand o rata anuala de crestere de circa 25% in perioada prognozata (2021 – 2026). Piata europeana a acestor produse este asteptata sa creasca de la 23 miliarde de dolari in 2020 pana la aproape 40 miliarde de dolari in 2025, cu o rata anuala de crestere de 11%.
  • ABN Systems International are un portofoliu diversificat de produse Tellur Smart Home, care pot fi gestionate de oriunde prin

aplicatia mobila Tellur Smart

  •  (accesibila in App Store si Google Play).
 • Intre cele mai noi produse Tellur Smart regasim camerele solare, videointerfonul, senzorii de fum si gaz, robotul de curatat geamuri si prizele AC. Acestea pot fi utilizate atat in mod independent, cat si integrat cu alte dispozitive, fiind realizate in colaborare cu Tuya, unul dintre liderii globali ai platformelor Internet-of-Things (IoT).
 • Potrivit estimarilor companiei, vanzarile totale de produse Tellur, atat in Romania, cat si pe pietele externe, sunt asteptate sa se situeze intre 25 si 28 milioane de lei (5,05 – 5,65 milioane de euro) pentru anul 2021. In 2020, vanzarile Tellur au depasit 19 milioane de lei (aproape 4 milioane de euro).
 • Produsele Tellur au inregistrat vanzari totale de peste 61 milioane de lei (peste 12 milioane de euro) de la inceputul anului 2017 pana la finalul primului semestru din 2021, cu peste 2,5 milioane de produse comercializate in aceasta perioada.
  • Alaturi de propriul brand Tellur,

ABN Systems International distribuie peste 170 de branduri internationale, avand un portofoliu de peste 30.000 de produse.

 • Compania are parteneriate pe termen lung cu branduri de renume mondial, intre care se numara Poly (ex-Plantronics & Polycom), Panasonic, EPOS (ex-Sennheiser) si Logitech. Principalele piete externe sunt situate in Europa, America si Orientul Mijlociu.
 • ABN Systems International este deja prezenta in peste 25 de tari de pe 4 continente, inclusiv in SUA, Africa de Sud, Spania, Portugalia, Italia, Franta si Israel. De asemenea, compania este activa pe 10 platforme Amazon.
 • Numarul tarilor in care sunt vandute produsele Tellur a urcat constant, de la 13 in 2017 la 25 in primul semestru din 2021. Exporturile, care au deja o pondere de peste 52% din totalul cifrei de afaceri, au crescut cu 114% in primul semestru din 2021 (fata de perioada similara din 2020).
 • ABN Systems International isi propune o extindere accelerata a canalelor de vanzare externe, atat prin intrarea pe noi piete (India, Turcia, statele din Orientul Apropiat si fosta URSS din 2022), cat si prin consolidarea celor actuale.
  • In trimestrul 3 din 2021, ABN Systems International a inregistrat

venituri totale de 78,7 milioane de lei (15,9 milioane de euro), in crestere cu aproape 30%

  •  fata de perioada similara din 2020.
 • Profitul net s-a situat la 4,27 milioane de lei (850.000 de euro), cu peste 80% mai mare fata de cel din perioada similara din 2020.
 • Totodata, marja EBITDA s-a marit la 7,38%,comparativ cu 5,44% in trimestrul 3 din 2020, urmarind tendinta ascendenta a acestui indicator al eficientei operationale din ultimii ani.

Surse: https://www.tradeville.eu/
https://www.abnsystems.ro/ro/
https://geology.ro/events/telurul-singurul-element-natural-descoperit-in-romania/
https://www.newmoney.ro/abn-systems-vanzarile-de-produse-smart-home-vor-creste-cu-100-anul-viitor/
https://www.economica.net/abn-systems-vanzarile-de-produse-smart-home-vor-creste-cu-100-anul-viitor_542931.html
https://www.forbes.ro/abn-systems-vrea-sa-intre-pe-noi-piete-externe-urmatorul-233617
https://www.zf.ro/business-hi-tech/compania-locala-abn-systems-international-detine-brandul-tellur-vrea-20300298
https://itchannel.ro/abn-systems-a-vandut-produse-tellur-in-valoare-de-1236-milioane-de-euro/
https://www.economica.net/abn-systems-care-detine-brandul-tellur-vrea-sa-se-listeze-la-bvb-pentru-a-si-finanta-expansiunea-pe-pietele-externe_532061.html
https://www.financialmarket.ro/piata-de-capital/market-news/abn-systems-vizeaza-listarea-la-bursa-pentru-a-si-finanta-expansiunea-pe-pietele-externe/
https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/abn-systems-international-companie-pregateste-listarea-bvb-pana-20359260

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.