Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Academia de Studii Economice din Bucuresti si Bursa de Valori Bucuresti anunta finalizarea lucrarilor de renovare si inaugurarea unui amfiteatru modern in cladirea Virgil Madgearu

Academia de Studii Economice din Bucuresti si Bursa de Valori Bucuresti anunta finalizarea lucrarilor de renovare si inaugurarea unui amfiteatru modern in cladirea Virgil Madgearu

  • Bursa de Valori Bucuresti investeste in viitorul studentilor prin renovarea amfiteatrul 2101 din cladirea Virgil Madgearu a Academiei de Studii Economice Bucuresti.
  • In fiecare an universitar, peste 5000 de studenti vor beneficia de amfiteatrul complet renovat.
  • Proiectul de modernizare a amfiteatrului din cladirea Virgil Madgearu a Academiei de Studii Economice a constat in reconditionarea integrala a acestuia si in dotarea cu mobilier si cu echipamente multimedia.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) investeste in viitorul studentilor printr-un proiect de modernizare a amfiteatrului 2101 din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE).  In cadrul ASE, a fost inaugurat Amfiteatrul Bursa de Valori Bucuresti, un proiect sustinut de BVB cu scopul de a oferi studentilor si profesorilor un spatiu modern pentru desfasurarea activitatilor didactice.

Renovarea amfiteatrului a presupus schimbarea completa a mobilierului si dotarea cu echipamente care raspund nevoilor pe care le au studentii si cadrele didactice, necesare pentru buna desfasurare a orelor de curs. In fiecare an universitar, peste 5000 de studenti vor beneficia de amfiteatrul complet renovat din cadrul ASE Bucuresti. Sala de curs se afla pe Calea Dorobanti, la etajul 1 al cladirii Virgil Madgearu din cadrul ASE.

Academia de Studii Economice din Bucuresti este oricand deschisa catre colaborarea cu actorii importanti de pe piata fortei de munca, fiind promotorul parteneriatelor strategice cu mediul privat, reprezentat de marile companii prezente in Romania. Acestea pot contribui la pregatirea profesionala a studentilor nostri la nivelul celor mai inalte standarde ale momentului, pentru a performa pe piata angajatorilor celor mai exigenti. Acest proiect valideaza temeinicia parteneriatului ASE cu Bursa de Valori Bucuresti. Suntem bucurosi ca studentii si cadrele noastre didactice vor avea oportunitatea, oferita prin aceasta colaborare, de a studia in conditii la nivelul vremurilor pe care le traim”, a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

„Educatia este un pilon fundamental in crearea unei societati prospere si a unei tari cu o economie dezvoltata, obiective la care contribuim prin demersurile realizate pe piata de capital. In acest sens, Bursa de Valori Bucuresti se implica cu recurenta in activitati care sustin educatia elevilor si studentilor si ne bucuram ca, prin modernizarea acestui amfiteatru putem oferi studentilor si profesorilor din cadrul Academiei de Studii Economice un cadru adecvat in care sa isi desfasoare activitatea. Modernizarea amfiteatrului este una dintre directiile de colaborare dintre Bursa de Valori Bucuresti si ASE. Inca din 2020, avem un parteneriat strategic cu ASE in cadrul caruia colegi din diverse departamente din BVB merg la cursurile si seminariile studentilor si impartasesc cu acestia din cunostintele lor practice despre piata de capital. Practic colegii mei ii familiarizeaza pe acestia cu diverse cunostinte de baza despre economisire si investitii, atat de importante pentru educatia lor financiara si un viitor prosper pentru noi toti. Vom continua sa ramanem aproape de Academia de Studii Economice prin activitati educationale dedicate studentilor sai.”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

BVB si ASE colaboreaza din anul 2020 printr-un  parteneriat educational prin care reprezentanti ai bursei locale sustin studentilor, in cadrul cursurilor sau seminariilor, prezentari despre conceptele de economisire si investitii. Acest parteneriat educational  va continua si in anul universitar 2023-2024, cu scopul de a contribui, cu exemple practice, la completarea informatiilor pe care le primesc studentii despre gestionarea finantelor, piata de capital si bursa in cadrul facultatii. Astfel, modernizarea amfiteatrului 2101 reprezinta o continuare a demersurilor BVB de a investi in viitorul studentilor.

Lucrarile de modernizare au durat 2 luni, iar valoarea totala a proiectului a insumat aproximativ 80.000 Euro. Proiectul a constat in restaurarea completa a infrastructurii salii, de la schimbarea bancilor si pupitrelor, la inlocuirea pardoselii, a profilelor de la trepte, a rulourilor de la ferestre si nu numai, dar si la dotarea cu echipamente noi.

Amfiteatrul este dat in folosinta incepand cu data de astazi, 3 octombrie 2023.

Despre Academia de Studii Economice din Bucuresti

Academia de Studii Economice din Bucuresti este liderul invatamantului superior economic si de administratie publica din Romania si Europa de Sud-Est, bine pozitionat in rankingurile internationale de prestigiu. Cu o traditie de 110 ani, Academia de Studii Economice din Bucuresti este o universitate moderna, care se adapteaza constant la provocarile economiei de piata in stransa legatura cu cerintele mediului de afaceri. ASE este intr-o dinamica permanenta, oferind mereu noi oportunitati celor peste 25000 de membri ai comunitatii sale universitare.

Despre Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti, institutie fundamentala a pietei de capital, este singurul operator de piete de valori mobiliare din Romania. Bursa de Valori Bucuresti, companie listata pe propria piata din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde si Depozitarul Central, institutia responsabila pentru operatiunile de registru si decontare in Romania, iar in octombrie 2019 a luat fiinta contrapartea centrala CCP.RO, institutie care va prelua functia de compensare a tranzactiilor cu valori mobiliare in Romania si care va contribui la relansarea pietei de produse derivate la bursa locala. Capitalizarea bursiera cumulativa a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (locala si internationala) depaseste 58 miliarde EUR (date la 2 octombrie 2023). In anul 2022 indicele BET a ajuns la 20 de companii, pentru prima data in istoria sa. Romania are 13 companii listate incluse in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente si 12 companii romanesti incluse in indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Indexes), odata cu listarea recenta a Hidroelectrica. Pentru mai multe informatii despre Bursa de Valori Bucuresti, va rugam sa consultati www.bvb.ro.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.