Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Achiziţie pe piaţa IT: AROBS Transilvania Software, controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, cumpără pachetul majoritar de acţiun la firma Syderal Polska, producător de software din Gdansk, cu afaceri de 1 milion euro în 2022

Achiziţie pe piaţa IT: AROBS Transilvania Software, controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, cumpără pachetul majoritar de acţiun la firma Syderal Polska, producător de software din Gdansk, cu afaceri de 1 milion euro în 2022

AROBS Transilvania Software (AROBS), companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni, de 94%, la firma Syderal Polska, producător de software din Gdansk, cu afaceri de 1 milion euro în 2022.

Syderal Polska a fost înfiinţată în anul 2016 şi are o echipă formată din 28 de specialişti în furnizarea de soluţii software şi hardware pentru nevoile clienţilor cu activitate în sectorul aerospaţial.

Achiziţia ajută intrarea Arobs pe piaţa poloneză şi susţine consolidarea expertizei de afaceri în sistemele embedded, cu accent pe tehnologia automotive, aerospaţială, medicală şi marina, se arată într-un comunicat publicat la BVB.

Compania poloneză implementează proiecte pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi lucrează la proiecte de cercetare şi dezvoltare finanţate prin Centrul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare (NCBiR) din Polonia.

Managementul societăţii va fi asigurat în continuare de Michal Drogosz, actualul CEO, care va rămâne şi acţionar, cu o participaţie de 6%.

Rezultatele financiare ale SYDERAL Polska vor fi incluse în consolidare începând cu anul 2023.

În luna ianuarie, Arobs a mai anunţat o achiziţie, a Centrului de Soft GPS SRL, cunoscută pe piaţă sub brandul CDS, o companie românească specializată în furnizarea de soluţii pentru managementul de flotă.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 854 milioane de lei.

Compania a înregistrat în primele nouă luni din 2022 o cifră de afaceri consolidate de 212 milioane lei şi un profit net de 38 milioane lei.

Arobs are sediul central în ClujNapoca şi birouri regionale operaţionale în Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Baia Mare, Suceava şi Arad.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.