Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat plata unor dividende speciale de circa 433 mil. lei şi un program de răscumpărare de 2 mld. lei

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat plata unor dividende speciale de circa 433 mil. lei şi un program de răscumpărare de 2 mld. lei

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expunere la companii de importanţă strategică pentru economia românească, precum Hidroelectrica, Petrom, a obţinut aprobarea acţionarilor – în mare parte fonduri de pensii private Pilon II – pentru distribuirea unor dividende speciale de circa 433 mil. lei, data propusă de înregistrare fiind 28 ianuarie 2022, iar data plăţii, 18 februrarie 2022.

“Aprobarea plăţii unui dividend special cu o valoare brută de 0,06 RON per acţiune, în conformitate cu materialele de prezentare”, se arată în hotărârile AGOA.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare, randamentul dividendelor este de aproximativ 3,3%. De asemenea, acţionarii au aprobat un program de răscumpărare de maximum 2 miliarde de lei.

Fondul vrea să-şi răscumpere 800 mil. acţiuni la un preţ care nu poate fi mai mic de 0,2 lei / acţiune sau mai mare de 2,5 lei / acţiune pentru reducerea capitalului social.

Miercuri, în urma publicării acestui anunţ, FP înregistra la ora 15.10 o creştere de 0,11%, pe un rulaj de tranzacţionare de 2,2 mil. lei, fiind una dintre cele trei acţiuni pe plus din rândul emitenţilor din BET.

FP are 12,7 mld. lei capitalizare, iar de la începutul anului 2021 acţiunile au plus 26,5%, pe fondul unor tranzacţii de 880,5 mil. lei şi pe o bursă în creştere cu 24,5% prin prisma indicelui principal BET, arată datele BVB.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.