Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Opinie: Acțiunea Chimcomplex (CRC) devine interesantă, însă … NU ÎNCĂ!

Opinie: Acțiunea Chimcomplex (CRC) devine interesantă, însă … NU ÎNCĂ!

Tocmai ce ma uitam la LIVE-ul de la evenimentul de “mutare” al companiei Chimcomplet (CHOB) de pe piata AeRO pe piata principala sub simbolul CRC si eram pregatit sa ma agit in a posta ca nu inteleg de ce si-au pregatit niste discursuri atat de pompoase din moment ce actiunile ce mai pot fi tranzactionate in piata, REALISTIC vorbind, sunt undeva la 2-3% din companie.

Inainte de toate vreau sa spun ca imi place foarte mult de Stefan Vuza ca antreprenor, e exact ce trebe, si managementul companiei e unu calificat, oameni pasionati de domeniul chimic si e un lucru foarte bun ca avem parte in Romania de astfel de oameni si ca ne bucuram sa avem o astfel de companie romaneasca la bursa.

INSA, la intrebarea jurnalistilor de la Ziarul Financiar cu privire la posibilitatea cresterii freefloat-ului companiei, domnul Vuza a raspuns ca are in plan ca pana la finalul anului sa CREASCA freefloat-ul companiei si deci, va incepe compania “sa dea macar 2 bani” pe investitorii de retail, ca pana acum interesul pentru ei era ZERO BARAT!

“Primul nostru pachet de investiţii va fi finanţat printr-o emisiune de bonduri şi prin operaţiunea de majorare a capitalului social care are ca scop şi mărirea free-float-ului. Câteva informaţii sunt sensibile şi legislaţia nu-mi permite să detaliez, dar ne adresăm şi fondurilor de pensiilor şi persoanelor fizice”, a spus Vuza, adăugând că “până la finalul anului free-float-ul se va mări şi sunt două direcţii pe care le vom aborda”.

Vuza a mai spus, în legătură cu discutata achiziţie a Rompetrol de la kazahii de la Kaz Munay Gas International, că Chimcomplex este interesată de partea de petrochimie de la Petromidia, nu de partea de petrol.

Asadar, din punctul meu de vedere, avand in vedere ca compania e una cu un REAL POTENTIAL, dupa ce isi mai revine pretul actiunii de la cresterea ARTIFICIALA de vreo 700%, si dupa ce va creste numarul de actiuni in piata (asta daca se vor tine de cuvant), chiar cred ca voi lua in considerare o posibilla investitie in CHOB fiindca, DA, imi place mult compnia si sincer, chiar cred ca Vuza, e suficient de SMART si de coios (foarte important), daca mi se permite expresia incat sa faca o companie de succes si cu care sa se mandreasca compania in anii urmatori.


Cat mi-as dori sa scada ca sa ma intereseze ?

Deocamdata e de asteptat, mai ales ca nici dividende nu vor da din cate am inteles in urmatorii ani, deci … consider ca a pompat destul actiunea si cred ca se opreste din cumparat actiuni, ca na, are 85% … daca mai cumpara mai bine o delisteaza.

La ce capitalizare are acum de peste 8 MILIARDE de lei … avand in vedere ca peste 70% din ea e crescuta artificial … trageti voi concluzile. DAAAR evident depinde si ce rezultate financiare vor raporta in perioada urmatoare … ca daca vor fi SOCANT de bune, posibil sa incepa sa isi merite mai curand valoarea, INSA hai sa lasam basmele pentru copii MAI ALES ca au si zis ca au inchis multe sectii datorita cresterii preturilor la gaz.

Din cate am inteles VOR sa atinga o cifra de afaceri de 10 MILIARDE de euro pana in 2030. Deocamdata, Chimcomplex a inregistrat o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de lei, iar în primele 9 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifra de afaceri de 1,7 miliarde lei … ramane de vazut, personal ii urez mult succes si sa speram ca va deveni o companie numa buna de investit din 2023-2024 … DACA va fi un freefloat decent incat sa poata intra si investitori noi in companie.

PS: Referitor la posibilitatea investitorilor de a investi in OBLIGATIUNI a companiei, adica sa IMPRUMUTE compania (nu sa devina actionari), aici cred ca DA, sunt bine venite astfel de obligatiuni la BVB fiindca e o companie care consider ca va livra ceea ce promomite din punct de vedere al dezvoltarii companiei.

Cuvinte cheie:

Chimcomplex, chimie, CRC, Stefan Vuza
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.