Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acţiunile Alphabet s-au prăbuşit: un gigant tehnologic ia în considerare înlocuirea Google ca motor de căutare

Acţiunile Alphabet s-au prăbuşit: un gigant tehnologic ia în considerare înlocuirea Google ca motor de căutare

Acțiunile Alphabet, compania-mamă a Google, au scăzut luni cu până la 4%, pierzând aproximativ 55 de miliarde de dolari din valoarea de piață. Potrivit sursei citate, prăvușirea a venit după ce un raport al publicației The New York Times a sugerat că se intensifică concurența pe piața căutărilor de pe mobil.

Raportul spune că Samsung ia în considerare înlocuirea Google ca motor de căutare implicit în gama sa de dispozitive în favoarea Bing Search de la Microsoft, care ar putea șterge venituri anuale de aproximativ 3 miliarde de dolari pentru Alphabet. Un contract similar între Alphabet și Apple, care valorează aproximativ 20 de miliarde de dolari în venituri anuale pentru Alphabet, urmează să fie reînnoit mai târziu în acest an.

Angajații Google au fost șocați când au aflat în martie că Samsung se gândește să înlocuiască motorul de căutare, iar mesajele interne ale angajaților Alphabet analizate de publicația The New York Times au arătat „panica” din rândul personalului.

Google se confruntă cu o concurență sporită în domeniul căutării, pentru prima dată în ultimele decenii, după ce Microsoft a încorporat ChatGPT de la OpenAI în rezultatele căutării Bing, la începutul acestui an. Google a deținut mult timp un monopol esențial pe piața de căutare, comandând o cotă de piață de aproximativ 90%.

Business Insider menționează că Alphabet lucrează din greu acum pentru a-și apăra cota de piață, cu o echipă de peste 160 de oameni care muncesc pentru a încorpora funcții de inteligență artificială în produsul său de căutare Google.

Dar asta s-ar putea să nu fie suficient dacă Samsung decide să seteze Bing ca motor de căutare implicit pentru sutele de milioane de dispozitive pe care le livrează în fiecare an. Deși Google ar putea rămâne în continuare motorul de căutare principal pe dispozitivele Samsung, dacă se încheie o înțelegere între Samsung și Microsoft, ar fi necesar ca utilizatorii să schimbe singuri setările telefonului pentru a face schimbarea.

Samsung are o relație de lungă durată atât cu Alphabet, cât și cu Microsoft, întrucât preinstalează diverse aplicații de la ambele companii pe dispozitivele sale. Negocierile dintre Samsung și Microsoft sunt încă în curs de desfășurare. Dar raportul citat evidențiază cât de mare este nevoia ca Alphabet să își apere cota de piață și să-și recapete competitivitatea pe piața generativă de căutare în care ChatGPT prosperă.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.