Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acțiunile chinezești își revin rapid – poate dura această revenire?

Acțiunile chinezești își revin rapid – poate dura această revenire?

În timp ce piețele în general au deschis astăzi pe roșu, un sector a deschis pe verde, cel al acțiunilor chinezești. China a anunțat astăzi că își va intensifica sprijinul pentru economia sa, pe fondul recentelor epidemii de cocaină și al războiului din Ucraina, care împiedică creșterea economică.

Acțiunile chinezești cresc: Alibaba 13%, JD.com 12%, Nio 5%, Li Auto 6% și DiDi Global 12%.

Autoritățile chineze vor derula o serie de pachete pentru a ajuta industriile și întreprinderile mici afectate de blocaje, potrivit presei de stat. Vestea a făcut ca indicele de referință al Chinei să înregistreze un salt de 2%, iar indicele Star50, puternic în domeniul tehnologiei, a crescut cu 4%.

Oficialii chinezi au recunoscut că blocajele și criza ucraineană afectează economia chineză, declarând că creșterea economică, ocuparea forței de muncă și inflația sunt toate sub presiune.

China are probleme? Carlos Casanova, economist senior pentru Asia la UBP din Hong Kong, a declarat că guvernul chinez este din ce în ce mai îngrijorat de efectele blocajelor asupra economiei, în condițiile în care peste 180 de milioane de persoane sunt afectate în prezent.

Lumea are probleme? Casanova se așteaptă ca economia chineză să se contracte în martie-aprilie înainte de a se “stabiliza” în iunie. Cu o economie globală deja fragilă, mulți economiști sunt îngrijorați că a doua economie ca mărime din lume ar putea provoca daune grave redresării globale, chiar în momentul în care restul lumii a început să-și revină.

Beijingul a stabilit o țintă de creștere de aproximativ 5,5% pentru acest an, un obiectiv pe care mulți analiști economici consideră că este puțin probabil să îl atingă. Săptămâna trecută, Fondul Monetar Internațional și-a redus prognoza de creștere economică pentru China în 2022 la 4,4%, față de 4,8% în ianuarie.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.