Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acţiunile chinezeşti, performerii economiilor majore în T2/2022. Indicele Shanghai Composite, plus 4,5% în lunile aprilie-iunie. Indicele global MSCI ACWI, minus 15% în aceeaşi perioadă

Acţiunile chinezeşti, performerii economiilor majore în T2/2022. Indicele Shanghai Composite, plus 4,5% în lunile aprilie-iunie. Indicele global MSCI ACWI, minus 15% în aceeaşi perioadă

Indicele Shanghai Composite s-a apreciat cu 4,5% în al doilea trimestru din 2022, fiind singurul indice dintr-o economie majoră care a înregistrat creşteri în această perioadă, dinamică susţinută de politicile monetare ale Chinei şi de relaxarea restricţiilor lansate în industria tech, conform Nikkei Asia.

„Performanţa titlurilor chinezeşti va continua în a doua jumătate a anului. Evaluările îi atrag pe investitori, iar acţiunile din China pot creşte cu încă 7%-10%“, spune Yifan Hu, economist în cadrul UBS Global Wealth Management.

După ce au căzut în dizgraţie în rândul investitorilor internaţionali, acţiunile chinezeşti au revenit în centrul atenţiei.

Într-un efort de reducere a efectelor generate de măsurile de carantină din Shanghai şi alte oraşe importante, Banca Populară a Chinei a redus în luna mai dobânda cheie, un punct de referinţă pentru creditele imobiliare şi alte împrumuturi pe termen lung.

Politica monetară a Chinei şi stimulentele fiscale au reaprins astfel sentimentul investitorilor.

De asemenea, perspectivele oferite de aşa-numitele „cheltuieli din răzbunare“ (revenge spending) de după ridicarea măsurilor anti-COVID, cât şi potenţiala eliminare a tarifelor impuse de administraţia Trump îi aduc pe investitorii internaţionali tot mai aproape de acţiunile listate pe bursele chinezeşti.

În iunie, investitorii din afara Chinei au cumpărat acţiuni în valoare de 72,9 miliarde de yuani chinezeşti (10,9 miliarde de dolari) prin Hong Kong Stock Connect, cel mai ridicat nivel din decembrie 2021.

Doar în prima săptămână a lunii iulie, nivelul de acţiuni achiziţionate de investitorii străini l-a depăşit cu 2,3 miliarde de yuani (342 de milioane de dolari) pe cel al titlurilor vândute, participanţii la piaţă fiind stimulaţi de încetarea represaliilor lansate de Beijing asupra sectorului tech.

De la minimul atins în martie, indicele Nasdaq Golden Dragon China, care monitorizează activitatea a circa 100 de companii chineze listate în Statele Unite, a crescut cu peste 50%.

Optimismul se vede, de asemenea, în ofertele publice iniţiale. Cererile de IPO au crescut la peste 1.000, conform datelor Reuters, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Numărul reprezintă o schimbare majoră prin comparaţie cu luna martie, când impactul provocat de lockdown-uri a amânat zeci de listări pe pieţele chineze.

Între timp, bursele vestice şi economiile emergente se află în continuare pe un trend descendent din cauza majorării ratelor dobânzilor. De exemplu, în T2/2022, indicele global MSCI ACWI a pierdut 15%.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.