Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acțiunile Cineworld s-au prăbușit 40% după pagubele cauzate de renunțarea preluării Cineplex. Va câștiga Cineworld la recurs ?

Acțiunile Cineworld s-au prăbușit 40% după pagubele cauzate de renunțarea preluării Cineplex. Va câștiga Cineworld la recurs ?

Acțiunile $CINE.L (Cineworld Group PLC) au scăzut cu 40%, după ce operatorul britanic de cinematografe a fost obligat să plătească despăgubiri de 957 milioane USD rivalului Cineplex pentru abandonarea unei preluări planificate,

Cineworld, al doilea cel mai mare operator de cinema din lume, a declarat că nu este de acord cu hotărârea Curții Superioare din Ontario și nu se așteaptă să fie plătite despăgubiri către compania canadiană în timp ce orice apel este pe rol. Cineworld ar putea câștiga recursul, ar putea negocia o rezoluție cu Cineplex sau ar putea fi obligat să strângă mai mult capital în condiții nefavorabile cu pandemia.

Operatorii de cinematografe au fost loviți de pandemie, blocajele închizând cinematografele pentru o mare parte a anului și amânând lansările de filme într-un moment în care industria a încercat să prevină concurența crescută din partea serviciilor de streaming.

Puteti tranzactiona actiunile Cineworld aici: https://bit.ly/actiuni-cineworld

Cineplex a declarat că consiliul său a fost mulțumit de hotărâre și nu va avea alte comentarii în perioada de 30 de zile în care oricare dintre părți poate contesta decizia.

Preluarea de către Cineworld a Cineplex, anunțată în decembrie 2019, l-ar fi transformat în cel mai mare operator de cinema din America de Nord, dar firma britanică a renunțat la acordul de 1,65 miliarde de dolari la jumătatea anului 2020, invocând încălcări ale acordului de fuziune de către Cineplex. Cineplex a respins aceste afirmații și a acuzat compania britanică că și-a evitat obligațiile în temeiul acordului, în lumina impactului pandemiei asupra industriei.

E interesant de vazut in perioada urmatoare care va fi evolutia pandemiei. Daca treaba se relaxeaza si oamenii vor reincepe sa mearga la cinema, e foarte posibil ca Cineworld sa isi revina si sa fie chiar o investitie buna in actiunile companiei.

INSA, daca pandemia continua, ar fi foarte posibil ca Cineworld, daca va fi nevoita sa plateasca aceasta amenda, si daca nu vor reusii sa produca profit in perioada urmatoare, falimentul ar putea fi plauzibil.

Oricum, la scaderea de 40% de azi … e foarte posibil daca maine sa mai scada, sa fie o idee de deschis o pozitie pe acest emitent, fiindca un rebound e foarte posibil pentru un trade frumos.

Investiti cu grija si asumat!

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.