Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acțiunile europene din domeniul apărării cresc puternic, după ce Putin a ordonat mobilizarea rezerviștilor

Acțiunile europene din domeniul apărării cresc puternic, după ce Putin a ordonat mobilizarea rezerviștilor

Acțiunile companiilor europene din domeniul apărării au crescut puternic miercuri, pe fondul escaladării tensiunilor Rusia-Ucraina, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea rezerviștilor și a amenințat cu un potențial răspuns nuclear.

În jurul orei 12:40 (ora României), acțiunile producătorului german de tancuri și sisteme de artilerie Rheinmetall se apreciau cu 10,6% pe bursa electronică de la Frankfurt, la 166,3 euro. Titlurile companiilor franceze Thales și Dassault Aviation avansau cu 5% și, respectiv 4,4%, în timp ce acțiunile companiei italiene Leonardo, în Top 10 cei mai mari contractori militari din lume după venituri, au urcat cu 5,9%.

Știrile de miercuri par să elimine, cel puțin pe termen foarte scurt, posibilitatea unei încetări a focului în Ucraina, lucru pe care investitorii îl considerau cel mai mare risc pentru sectorul apărării, potrivit analistului Alexander Wahl de la Stifel, citat de Dow Jones Newswires. Toate cele patru companii au înregistrat câștiguri semnificative de la începutul războiului din Ucraina, în condițiile în care guvernele au promis că își vor crește cheltuielile pentru apărare.

Cu toate acestea, performanța acțiunilor din domeniul apărării s-a poticnit recent, deoarece bugetele de apărare majorate ale guvernelor nu s-au reflectat imediat într-o creștere a comenzilor în sector, a declarat Wahl. Analistul Chloe Lemarie, de la Jefferies, consideră că recenta corecție din piețe a reflectat un sentiment excesiv de pesimist, pe fondul unor îngrijorări macroeconomice mai largi, iar mișcările de miercuri par să fie o inversare a acestui trend.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 0,4% la ora menționată, cu creșteri pe toate bursele mari: + 0,6% pentru referința FTSE 100 de la Londra, +0,05% pentru DAX de la Frankfurt, +0,2% pentru CAC 40 de la Paris și +0,9% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.