Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acţiunile First Republic Bank, banca bogaţilor din SUA, se prăbuşesc cu 21% pe Bursa din New York. Depozitele băncii au scăzut cu 100 mld. dolari în T1, peste estimările analiştilor

Acţiunile First Republic Bank, banca bogaţilor din SUA, se prăbuşesc cu 21% pe Bursa din New York. Depozitele băncii au scăzut cu 100 mld. dolari în T1, peste estimările analiştilor

Cu 49% se prăbuşesc acţiunile First Republic Bank în tranzacţiile de după închiderea şedinţei de pe Wall Street, în aşa numitul program after-hours, după ce instituţia de credit a anunţat că explorează opţiuni în condiţiile în care depozitele sale au scăzut cu peste 100 mld. dolari, mai mult decât estimările analiştilor. Wall Street Journal cataloghează creditorul ca fiind o bancă a bogaţilor şi care nu se sinchiseşte să dea credite pentru locuinţe persoanelor cu venituri mici sau americanilor cu origini din America Latină sau de culoare. WSJ ase­măna First Republic cu branduri precum Ferrari şi Prada.

Depozitele First Republic Bank (FRC.N) au scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru iar banca a anunţat că analizează opţiuni, inclusiv restructurarea bilanţului său, umbrind profitul care a bătut piaţa şi trimiţând acţiunile sale în scădere, notează agenţia de presă Thomson Reuters.

Rezultatele marchează cel mai important trimestru pentru banca deoarece se pregăteşte să crească depozitele asigurate, să reducă împrumuturile de la Federal Reserve Bank şi soldurile împrumuturilor, a spus aceasta, urmărind totodată să concedieze aproape 20-25% în al doilea trimestru.

“Luăm măsuri pentru a ne reduce semnificativ cheltuielile pentru a ne alinia cu obiectivul nostru de reducere a dimensiunii bilanţului”, a spus un director executiv într-o convorbire telefonică ulterioară câştigurilor, care a durat mai puţin de 15 minute şi care s-a încheiat fără ca directorii să răspundă la întrebări.

First Republic a intrat în centrul atenţiei în mod intens după ce Silicon Valley Bank (SVB) şi Signature Bank s-au prăbuşit luna trecută, zdruncinând încrederea în băncile regionale din SUA şi determinând clienţii să mute miliarde de dolari către instituţii mai mari.

“Odată cu închiderea mai multor bănci în luna martie, ne-am confruntat cu ieşiri de depozite fără precedent”, a spus Neal Holland, director financiar.

Depozitele au scăzut la 104,47 miliarde de dolari, de la 176,43 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, în pofida faptului că creditorul a primit un colac de salvare de 30 de miliarde de dolari în depozite combinate de la giganţii bancari americani, inclusiv Bank of America Corp. (BAC.N), Citigroup Inc. (C.N), JPMorgan Chase & Co (JPM.N) şi Wells Fargo & Co (WFC.N).

Excluzând ajutorul marilor bănci, scăderea depozitelor a fost de aproape 102 miliarde de dolari. Totuşi, activitatea de depunere a început să se stabilizeze în săptămâna 27 martie şi a rămas stabilă până la 21 aprilie, a precizat compania.

Creditorul a câştigat 1,23 dolari pe acţiune în primele trei luni încheiate în martie, cu mult peste cei 85 de cenţi estimaţi de analişti pentru acest trimestru, potrivit datelor Refinitiv.

Rezultatele au arătat amploarea pagubelor privind stabilizarea First Republic după criza de luna trecută. Creditorul a fost văzut ca fiind vulnerabil după ce falimentele SVB şi Signature au alimentat îngrijorarea cu privire la răspândirea unei panici în sistemul financiar. De asemenea, se confruntă cu o cale dificilă pentru a-şi relansa norocul, spun analiştii bancari şi experţii din industrie.

Timp de ani de zile, a atras clienţi cu averi nete mari cu rate preferenţiale la creditele ipotecare şi la împrumuturi, ceea ce l-a făcut mai vulnerabil decât creditorii regionali cu clienţi mai puţin bogaţi. De asemenea, portofoliul său de credite şi portofoliul de investiţii au devenit mai puţin valoroase pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.