Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acţiunile GameStop, raliu de 67% pe bursă în numai două zile. Compania creşte pe fondul avântului acţiunilor „meme” şi potenţialei reveniri a pieţei de capital din SUA

Acţiunile GameStop, raliu de 67% pe bursă în numai două zile. Compania creşte pe fondul avântului acţiunilor „meme” şi potenţialei reveniri a pieţei de capital din SUA

Acţiunile lanţului de magazine de jocuri video GameStop au crescut ieri cu peste 20%, raliul din ultimele două zile ajungând la 67% pe fondul avântului aşa-ziselor „meme stocks”, relatează Business Insider. De asemenea, acţiunile AMC Entertainment, Bed Bath and Beyond şi SoFi Technologies – active de tip „meme” populare în rândurile investitorilor americani de retail – au urcat cu peste 10% în ultimele două zile.

Dinamica vine pe fondul unei creşteri generale prezente de-a lungul pieţei de capital din Statele Unite, unii analişti crezând că evoluţia se poate transforma într-o recuperare în adevăratul sens al cuvântului, după ce indicii Nasdaq 100 şi S&P 500 au scăzut cu aproximativ 30%, respectiv 20% de la cele mai recente maxime.

Prin urmare, actualul trend de creştere al acţiunilor „meme” ar putea fi atribuit strategiilor investitorilor din ultima perioadă, care par să realizeze achiziţii mai riscante în contextul în care indicele S&P 500 a scăzut timp de şapte săptămâni la rând.

Raliul GameStop s-a materializat la două zile după ce retailerul a anunţat lansarea unei criptomonede şi a unui portofel NFT (token non-fungibil), unii analişti fiind de părere că dinamica industriei crypto de anul acesta a limitat entuziasmul investitorilor vizavi de lansare.

Portofelul este susţinut de reţeaua Ethereum şi va fi compatibil cu viitorul marketplace NFT din cadrul GameStop, compania urmând să concureze cu grupuri precum OpenSea, care a primit recent o evaluare de 13 miliarde de dolari.

În pofida creşterilor din ultimele două zile, GameStop este cu 70% sub maximul de 483 de dolari atins anul trecut, când micii investitori au început să combată vânzările în lipsă (short selling) ale unor mari fonduri de hedging din SUA. Totuşi, acţiunile sunt pe plus cu peste 500% prin comparaţie cu nivelul de dinaintea enormelor creşteri din 2021.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.