Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acţiunile Nike se prăbuşesc cu 20% după ce compania a avertizat că vânzările vor scădea în acest an din cauza slăbiciunii continue a pieţei din China

Acţiunile Nike se prăbuşesc cu 20% după ce compania a avertizat că vânzările vor scădea în acest an din cauza slăbiciunii continue a pieţei din China

Acţiunile Nike au scăzut abrupt vineri în contextul în care cel mai mare producător de îmbrăcăminte sport din lume în funcţie de venituri a avertizat că vânzările vor scădea în acest an. Astfel acţiunile NKE se tranzacţionează la 76 de dolari pe unitate, echivalentul unei capitalizări de 115 mld. dolari. De la începutul anului acţiunile au pierdut 29%.

Compania a raportat joi vânzări trimestriale mai slabe pentru anul fiscal încheiat la 31 mai 2024 decât se aştepta şi şi-a redus perspectivele pentru anul următor, estimând că veniturile vor scădea cu un procent de o singură cifră, pe fondul unei încetiniri a cererii.

Matthew Friend, directorul financiar al Nike, a declarat că rezultatele celui de-al patrulea trimestru au “evidenţiat provocările” care l-au determinat să îşi actualizeze perspectivele pentru întregul an. Compania a luat măsuri “agresive” pentru a reorganiza inventarul în magazinele deţinute de Nike şi în canalul său digital, a spus el, după ce a observat o încetinire a cererii pentru produsele de lifestyle.

Veniturile pentru segmentul Nike direct-to-consumer au scăzut cu 8% în cele trei luni încheiate în mai, la 5,1 miliarde de dolari, în timp ce veniturile totale au scăzut cu 2%, la 12,6 miliarde de dolari.

Nike a petrecut cea mai mare parte a anului executând o schimbare de strategie şi un plan de economisire a costurilor de 2 miliarde de dolari articulat în decembrie, când a suferit, de asemenea, o scădere abruptă a acţiunilor după ce a avertizat cu privire la încetinirea cererii consumatorilor.

Conducerea a informat că Nike se confruntă cu provocări semnificative în anul fiscal 2025 din cauza condiţiilor macroeconomice nefavorabile şi a slăbiciunii continue a pieţei din China. În prezent, compania preconizează că vânzările în anul fiscal 2025 vor scădea cu câteva procente în S1. În pofida acestor provocări, se aşteaptă ca marja brută în anul fiscal 2025 să crească cu 10-30 puncte de bază. Conducerea se aşteaptă la o scădere a veniturilor de 10% în Q1, ajustând marja brută pentru a îndeplini aşteptările pentru întregul an, notează XTB.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.