Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acțiunile Sberbank au căzut la doar un cent la bursa londoneză

Acțiunile Sberbank au căzut la doar un cent la bursa londoneză

Acțiunile băncii rusești Sberbank au scăzut miercuri cu 95% la Bursa de Valori din Londra, pentru a fi tranzacționate până la un cent, după ce banca a anunțat că se retrage de pe piața europeană, scrie CNBC.

Cel mai mare creditor al Rusiei a declarat că filialele sale europene au avut parte de „ieșiri anormale de numerar” și și-a exprimat îngrijorarea pentru siguranța angajaților săi.

Banca Centrală Europeană a ordonat închiderea subsidiarei europene a Sberbank, potrivit unui anunț făcut miercuri de reglementatorul austriac al pieței financiare, care a sugerat ca banca rusească „eșuează sau este probabil să eșueze” ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, care a dus la ieșiri masive de capital.

Statele Unite, Uniunea Europeană și Marea Britanie au intensificat sancțiunile împotriva instituțiilor Rusiei în ultimele zile, interzicând băncilor cheie din sistemul internațional de plăți SWIFT și limitând capacitatea Băncii Centrale a Rusiei de a-și folosi rezervele de valută de peste 600 de miliarde de dolari.

– Advertisement –

Începând cu tranzacțiile de dimineață târziu la Londra, acțiunile Sberbank au scăzut cu 94,24% până la tranzacționarea la 0,01 USD. Banca a pierdut 99,9% din valoare de la începutul anului.

Alte acțiuni majore rusești listate la Londra au înregistrat scăderi similare miercuri, inclusiv Lukoil, Novatek și Rosneft.

Pe plan intern, bursa din Moscova a fost închisă timp de trei zile consecutiv, în timp ce autoritățile încearcă să oprească sângerarea activelor locale.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.