Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Acţiunile UiPath, prima companie românească ajunsă pe Wall Street, se apreciază cu 7%

Acţiunile UiPath, prima companie românească ajunsă pe Wall Street, se apreciază cu 7%

UiPath (PATH), prima societate românească listată pe Wall Street, a anunţat venituri de 262,7 milioane de dolari în T3/2022, adică lunile august, septembrie şi octombrie, conform calendarului american de raportări financiare.Rezultatul implică o apreciere de 19% faţă de intervalul similar de anul trecut. În medie, analiştii se aşteptau la venituri de 245,45 milioane de dolari, adică un avans de 11%.

Acţiunile PATH urcau cu 7,2% în şedinţa after-hours din Statele Unite, după un avans de 3,6% în sesiunea de trading de joi, 1 decembrie, arată datele Yahoo Finance. În prezent, compania se tranzacţionează la 12,92 dolari pe acţiune.

Grupul a înregistrat o pierdere operaţională GAAP (generally accepted accounting principles) de 67 de milioane de dolari. Rata anuală de reînnoire a abonamentelor (ARR), unul dintre principalii indicatori folosiţi de către companie, a ajuns la 1,1 miliarde de dolari în perioada menţionată mai sus, în creştere cu 36%, reiese din raportul trimestrial al UiPath. Rata netă de retenţie a dolarului a fost de 126%, iar marja brută GAAP a ajuns la 84%.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele din trimestrul al treilea al anului fiscal 2023, de vreme ce indicatorul ARR s-a majorat cu 36% şi am livrat o creştere semnificativă a marjei operaţionale GAAP. Noile noastre iniţiative de tip go-to-market alimentează rezultatele şi rezonează cu clienţii”, spune Rob Enslin, co-CEO al UiPath, în raportul financiar publicat pe site-ul oficial al companiei.

Pentru T4/2022, grupul estimează venituri cuprinse între 277 şi 279 de milioane de dolari, un ARR de 1,174-1,176 de miliarde de dolari şi venituri operaţionale non-GAAP de 35 de milioane de dolari.

Fără evoluţia de după închiderea şedinţei din 1 decembrie, acţiunile PATH au pierdut 82,7% de la oferta publică iniţială din aprilie 2021. Astfel, valoarea de piaţă a societăţii este de 7,1 miliarde de dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.