Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Agroland Business System, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, vizează anul acesta vânzări de 330 mil. lei şi un profit de 11,1 mil. lei, în creştere cu 237%

Agroland Business System, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, vizează anul acesta vânzări de 330 mil. lei şi un profit de 11,1 mil. lei, în creştere cu 237%

Agroland Business System (simbol bursier AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, vizează pentru anul 2023, la nivel consolidat, vânzări nete în valoare de 329,7 milioane de lei, o creştere de 17% faţă de rezultatul obţinut în 2022, şi un profit net de 11,1 milioane de lei, o majorare de 237%.

„După un 2022 plin de provocări pentru compania noastră, ne aşteptăm ca 2023 să reprezinte un an de stabilizare. În ciuda creşterii cheltuielilor şi a presiunii pe marjele produselor, în 2022 am realizat mai multe investiţii la nivelul tuturor liniilor de business, cu scopul de a consolida modelul nostru de afaceri integrat şi de a reechilibra structura veniturilor pe parcursul unui an. Aceste proiecte, incluzând fabricile de furaje din Caransebeş şi Işalniţa, creşterea capacităţii de producţie a Avicola Mihăileşti, precum şi producţia de ouă lichide tot la Mihăileşti, care au fost operaţionalizate în prima parte a anului 2023, vor produce venituri însemnate, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra marjelor”, spune Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

În 2023, Agroland Business System vizează dezvoltarea reţelei de magazine Agroland. Astfel, compania are în plan ca pe parcursul acestui an să deschidă patru noi magazine MEGA, care să genereze o creştere a cifrei de afaceri cu 50% în comparaţie cu cea obţinută de acestea în 2022, an în care şi-a atins obiectivul de a dubla cifra de afaceri a magazinelor MEGA comparativ cu 2021, se arată într-un comunicat de presă. De asemenea, compania are în plan să deschidă şi alte 10 noi magazine tradiţionale Agroland.

„Pentru acest an nu avem bugetate investiţii majore, dar, la fel ca în trecut, vom profita de fiecare oportunitate care va apărea (…) În ceea ce priveşte veniturile şi cheltuielile pentru 2023, estimările noastre sunt prudente şi au în vedere atenuarea creşterilor de preţuri, care să ofere o predictibilitate mai mare pe parcursul acestui an”, adaugă CEO-ul.

În cazul Agroland Agribusiness (AAB), subsidiara Agroland Business System specializată în vânzarea de inputuri agricole estimează pentru 2023 vânzări nete în valoare de 81,8 milioane de lei, în creştere cu 29% în comparaţie cu anul 2022, şi un profit net de 3,2 milioane de lei, plus 36%.

Agroland Business System a înregistrat în 2022 venituri consolidate de 305,1 milioane de lei, o creştere cu 31% faţă de 2021, şi un profit net de 3,3 milioane de lei, o scădere de 62% comparativ cu anul anterior. La nivelul Agroland Agribusiness, veniturile din exploatare s-au ridicat în 2022 la 63,5 milioane de lei, o majorare cu 97%, în timp ce rezultatul net a fost de 2,3 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de anul 2021.

Cu 38,7% au scăzut acţiunile AG în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 11,5 milioane de lei, la o capitalizare de 104,8 milioane de lei. Prin comparaţie, acţiunile AAB s-au depreciat cu 12,2%, pe tranzacţii de 1,3 milioane de lei, la o valoare de piaţă de 30 de milioane de lei. Indicele BET are minus 5,4% în aceeaşi perioadă, conform BVB.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.