Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Air Claim, firmă cu prestări de servicii în domeniul traficului aerian, profită de majorarea la 5,5 milioane a numărului de pasageri de la Aeroportul Otopeni la S1/2022 și obține un câștig net de jumătate de milion de lei

Air Claim, firmă cu prestări de servicii în domeniul traficului aerian, profită de majorarea la 5,5 milioane a numărului de pasageri de la Aeroportul Otopeni la S1/2022 și obține un câștig net de jumătate de milion de lei

După ce a reparat până la finalul lui 2021 un șoc bilanțier raportat în urmă cu un an, Air Claim afișează venituri operaționale cu creștere semnificativă și trecere pe profit în primele 6 luni. Air Claim (CLAIM), firmă care furnizează servicii de recuperare a banilor sau obținere de despăgubiri pentru pasagerii ale căror curse aeriene au fost anulate, a realizat în prima jumătate a acestui an venituri totale operaționale de 1,50 milioane lei, de 10 ori mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

Este o reflectare și a majorării cu 178,46% a traficului de pasageri de pe Aeroportul Henri Coandă din București, la 5,43 milioane persoane, de la 1,95 milioane pasageri la S1 2021. Numărul cererilor primite a fost în declin de 4,27%, la aproximativ 27.300 de solicitări, în timp ce numărul cesiunilor de crență s-a redus cu 35,41%, la 310 de cesiuni, de la 480 de cesiuni.

„Este de așteptat ca ritmul cererilor să se mențină la acest nivel ridicat cel puțin pe termen mediu, chiar dacă numărul de zboruri nu a revenit încă complet, având în vedere probabilitatea redusă ca companiile aeriene și operatorii de zbor să reușească să elimine impedimentele care determină nenumăratele întârzieri și anulări de zbor”, spune compania.

Partea din bilanț cu privire la costuri o prezintă destul de detaliat raportul semestrial: „Ritmul de creștere a cererilor preluate în cursul semestrului 1 al exercițiului curent a antrenat un ritm de creștere a cheltuielilor cu 72% în perioada de raportare, de la 528,9 mii lei la 911,2 mii lei, preponderent pe seama cheltuielilor privind prestațiile externe, care s-au majorat cu 41% până la 671,1 mii lei. Din această valoare, 44% reprezintă cheltuieli cu comisioane și onorarii, cheltuieli direct corelate cu activitatea de soluționare în instanță a cererilor de despăgubire cesionate.”

Astfel, societatea a obținut un rezultta net cu puțin peste jumătate de milion de lei, față de pierderea de aproape 400.000 de lei din primele 6 luni ale anului trecut. Pe întreg exercițiul fiannciar 2021, Air Claim a afișat un rezultat negativ de aproximativ 50.000 de lei.

Activele totale ale companiei s-au redus cu 45,81%, la 3,62 milioane lei, de la 6,68 milioane lei la 30 iunie 2021. Aceasta reflectă în primul rând o ajustare de 7 ori a creanțelor la aproximativ 770.000 de lei, de la o sumă de 5,43 milioane lei care în urmă cu un an a alertat investitorii și a contribuit la prăbușirea acțiunilor pe piața AeRO a Bursei de Valori București unde s-au listat în luna iulie a anului trecut.

Problema bilanțieră fusese deja reparată până la raportarea anuală preliminară. Datoriile totale au fost tăiate la aproape jumătate, respectiv la aproximativ 395.000 de lei, de la aproximativ 770.000 de lei la jumătatea lui 2021. Air Claim are la ultimul preț de pe bursă, de 3,2100 lei/acțiune, o capitalizare de piață de 14,12 milioane lei (2,89 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.