Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Al treilea colaps bancar în SUA în doar câteva luni: First Republic Bank a fost închisă de autorităţi, iar o parte din activele sale, de 230 de miliarde de dolari, vor fi cumpărate de JPMorgan, cel mai mare jucător bancar

Al treilea colaps bancar în SUA în doar câteva luni: First Republic Bank a fost închisă de autorităţi, iar o parte din activele sale, de 230 de miliarde de dolari, vor fi cumpărate de JPMorgan, cel mai mare jucător bancar

  • First Republic era a 14-a bancă din SUA după active din circa 4.100 de bănci
  • În România, cu 32 de bănci, întreg sistemul bancar are 160 mld. dolari
  • First Republic, de la 25 mld. dolari capitalizare la 300 mil. dolari în trei luni.

JPMorgan a câştigat licitaţia pentru a achiziţiona First Republic Bank în cadrul unei intervenţii de urgenţă conduse de guvern şi prin care se vrea calmarea nervilor investitorilor, după ce eforturile private de salvare nu au reuşit să umple golul din bilanţul creditorului aflat în dificultate, iar clienţii şi-au retras depozitele.

Astfel First Republic devine a treia instituţie bancară majoră în SUA care colapsează, după Silicon Valley şi Signature Bank în decurs de doar trei luni din cauza retragerilor masive de depozite bancare şi a expunerii substanţiale pe titluri de stat, care subperformează într-un climat inflaţionist ca cel din prezent. JPMorgan va prelua activele First Republic, inclusiv aproximativ 173 mld. dolari în credite şi 30 mld. dolari în titluri de valoare, precum şi 92 mld. dolari în depozite. Până aseară valoarea tranzacţiei nu fusese făcută publică, scrie agenţia americană de ştiri Bloomberg.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.