Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Alibaba Holding Group intenţionează să îşi împartă imperiul de 220 de miliarde de dolari în 6 entităţi diferite

Alibaba Holding Group intenţionează să îşi împartă imperiul de 220 de miliarde de dolari în 6 entităţi diferite

Alibaba Holding Group intenţionează să îşi împartă imperiul de 220 de miliarde de dolari în şase entităţi diferite care ar obţine finanţări în mod separat şi ar explora posibilitatea unor oferte publice iniţiale (IPO-uri), în ceea ce reprezintă cea mai mare restructurare din istoria gigantului chinez de e-commerce.

Decizia ar despărţi diviziile principale de e-commerce, media şi cloud, noile companii urmând să aibă considerabil mai multă autonomie, scrie Bloomberg. Înaintea şedinţei de tranzacţionare de astăzi din New York, acţiunile Alibaba (BABA) urcau cu 10%. Mişcarea este rară în rândul companiilor chineze de tip holding sau grupurilor tech locale, însă ar putea servi drept model pentru rivalii Alibaba. Decentralizarea liniilor de business ale companiei şi proceselor decizionale este strâns legată de represaliile lansate de Beijing asupra sectorului tech.

Guvernul chinez a criticat masiv influenţa platformelor online, numind în acest sens Alibaba şi Tencent Holdings, ceea ce înseamnă că restructurarea va primi – cel mai probabil – susţinerea organelor de reglementare, care argumentează că inovaţia nu poate avea cale liberă într-un mediu definit printr-un nivel ridicat de concentrare a puterii. Alibaba şi Tencent au investit în sute de startup-uri de-a lungul anilor, ajutându-le adesea în elaborarea strategiilor.

„Este un pas în direcţia dorită de China, anume înspre reducerea caracterului de monopol al giganţilor tech”, explică Marvin Chen, analist al Bloomberg Intelligence.

De asemenea, decizia marchează o schimbare masivă în preferinţele companiei din Hangzhou, care şi-a ţinut operaţiunile sub aceeaşi umbrelă, de la supermarketuri până la centre de date. Mai mult, anunţul sugerează că Alibaba se pregăteşte să apeleze la noi runde de finanţare şi să realizeze noi listări pe piaţa de capital, după ce măsurile adoptate de administraţia lui Xi Jinping au şters 500 de miliarde de dolari din capitalizarea societăţii.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Cuvinte cheie:

Alibaba, tehnologie, Tencent
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.