Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Alumil Rom Industry cheamă acţionarii pentru aprobarea unui dividend cu 10,5% randament

Alumil Rom Industry cheamă acţionarii pentru aprobarea unui dividend cu 10,5% randament

Furnizorul de accesorii de aluminiu Alumil Rom Industry, listat la BVB sub simbolul ALU, a convocat acţionarii pe 24 aprilie, dată la care aceştia vor vota distribuirea unui dividend cu o valoare brută de 0,2 lei pe unitate.

În funcţie de preţul actual de tranzacţionare şi dividendul propus de consiliul de administraţie, randamentul ajunge la 10,5%, potrivit calculelor făcute de ZF. Joi după-amiază, compania listată pe Piaţa Principală a BVB înregistra o creştere de circa 3%, la 1,91 lei pe acţiune, pe un rulaj de peste 90.000 de lei.

Cu o valoare de piaţă de 60 de milioane de lei, societatea este controlată în proporţie de 56% de Alumil SA Kilkis, urmat de Michail Sotiriou cu 24%. În ultimul an, acţiunile sunt pe plus cu 13,7%, pe tranzacţii de 7 milioane de lei, arată datele de la BVB.

Compania a încheiat 2022 cu venituri de 109 mil. lei, în urcare cu 20% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a majorat cu 6,66%, la 6,4 mil. lei. Costul vânzărilor a fost de 76 mil. lei, de la 60 mil. lei în 2021.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.