Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Analiza tehnica American Campus Communities – 04.01.2022

Analiza tehnica American Campus Communities – 04.01.2022

American Campus Communities Inc. (simbol bursier: ACC), cu sediul în Austin, Texas, este cel mai mare dezvoltator, proprietar și manager al comunităților de locuințe studențești din Statele Unite.

Fiind o societate de tip REIT cu aproape 3000 de angajati,  American Campus Communities distribuie o mare parte din profitul obtinut actionarilor, prin dividende, cu un randament constant de aproximativ 3.5% pe an. Din cauza crizei pandemice si a invatamantului online, compania a avut rezultate in scadere in ultimii doi ani, raportand un EPS de -0.08 dolari la finalul trimestrului al treilea.

Totusi, odata cu revenirea la scoala in format fizic a studentilor si a elevilor cererea de camere in camine studentesti va creste semnificativ, iar firma va redeveni profitabila. Indicatorul beta al actiunii are valoarea de 1, ceea ce inseamna ca este la fel de volatila ca piata in ansamblu.

Dupa scaderile din martie 2020 in care a fost atins un minim de 20 de dolari/actiune, actiunile companiei au inceput sa creasca formand un canal ascendent bine determinat in care se afla si in momentul de fata. In tot acest timp, linia mobila pentru 100 de zile (linia albastra) a reprezentat un nivel de suport puternic pentru pret, iar norul Ichimoku s-a situat constant sub graficul actiunilor, lucru care este un semnal bullish.

Datorita faptului ca pretul se afla aproape de linia de rezistenta a canalului, ne putem astepta la o mentinere a presiunii la cumparare si o iesire din canal, ceea ce ar accelera cresterea actiunilor. De asemenea, riscul corespunzator analizei este ca pretul sa faca o respingere in momentul in care atinge nivelul de rezistenta si sa scada.

Divergenta liniei DI+ (linia albastra) si a liniei DI- (linia galbena) reprezinta un semnal pozitiv, alaturi de indicatorul RSI (Relative Strength Index) care se afla intr-un trend ascendent si are o valoare de 60. Aceasta valoare, impreuna cu pozitia indicatorului fata de media sa mobila (linia galbena) evidentiaza faptul ca mai este loc de crestere pentru activul suport din punct de vedere tehnic.

Personal, cred ca primul punct de take-profit se afla la aproximativ 60 de dolari/actiune, ceea ce ar insemna un randament de aproape 6%, cu un nivel de stop-loss la pretul de 53 de dolari/actiune (aproape 6% sub pretul pietei), pentru a forma un raport intre risc si randament de 1 la 1.

(Guest post: Razvan Mihaescu)

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.