Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Analiză tehnică The Bank of New York Mellon – 27.01.2022

Analiză tehnică The Bank of New York Mellon – 27.01.2022

Bank of New York Mellon Corp. (simbol bursier: BK) este un holding bancar, care se ocupa cu furnizarea de servicii financiare. Compania a fost fondată de Alexander Hamilton la 9 iunie 1784 și are sediul în New York, NY.

Din 2015 pana in 2019 societatea a inregistrat venituri in crestere de la 15.34 miliarde de dolari pana la 20.77 miliarde de dolari, insa impactul pandemiei s-a simtit puternic, iar pentru anii 2020 si 2021 veniturile au stagnat la 16 miliarde de dolari.

De asmenea, EPS-ul pentru trimestrul al patrulea a fost in linie cu asteptarile, adica 1.01 dolari. Din evolutia pozitiva a rentabilitatii capitalurilor proprii se poate observa faptul ca firma doreste o reconsolidare si o revenire la situatia anterioara crizei pandemice.

Coeficientul beta pentru actiunile BK este de 1.16, ceea ce inseamna ca sunt cu 16% mai volatile decat piata in ansamblu.

Din punct de vedere tehnic, pretul actiunilor se afla intr-un trend puternic ascendent si bine determinat inca din luna noiembrie a anului 2020 (de atunci si pana acum a inregistrat o crestere de aproximativ 73.3%). In ultima perioada actiunile au fost caracterizate de o volatilitate marita, acestea atingand de mai multe ori atat nivelul de suport cat si nivelul de rezistenta al canalului ascendent (sagetile verzi si rosii).

Media mobila pentru 200 de zile si norul Ichimoku se afla cu mult sub pretul actiunilor, lucru ce reprezinta un semnal pozitiv cu privire la cresterea pe termen scurt.

Indicatorii RSI (Relative Strength Index) si Stochastic au suferit corectii abrupte care inca nu au ajuns la sfarsit. Cauza principala a acestor corectii este data de faptul ca cei doi indicatori au atins nivele maxime la inceputul lunii ianuarie, activul suport intrand intr-o zona de over-sold.

Parerea mea este ca aceasta corectie va continua pana cand pretul va atinge nivelul de suport al canalului, adica aproximativ 56 de dolari/actiune. Daca pretul atinge acest nivel, cred ca ar fi un moment oportun pentru cumparare, cu un prim nivel de take-profit la 60 de dolari/actiune (6.6% percent to target) si un stop-loss la 54 de dolari/actiune.

Cu toate ca The Bank of New York Mellon a confirmat asteptarile analistilor pana acum, trebuie sa ramanem vigilenti cu privire la performanta viitoare dat fiind faptul ca este o firma care activeaza in sectorul bancar si ar pute fi influentata in mod negativ de cresterea ratelor dobanzilor.

(Guest post: Razvan Mihaescu)

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.