Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Analiză tehnică Walmart – 10.12.2021

Analiză tehnică Walmart – 10.12.2021

Walmart (simbol bursier: WMT) este cea mai mare firma din domeniul comertului cu amanuntul la nivel mondial si cea mai mare firma din lume din punct de vedere al angajatilor (aproximativ 2.3 milioane de angajati conform site-ului oficial Walmart).

De asemenea, este una dintre companiile cu vechime pe bursa, fiind fondata in anul 1962 de Samuel Moore Walton. Avand in vedere ca Walmart activeaza cu preponderenta in sectorul clientilor de retail, la fel ca Keurig Dr. Pepper (companie analizata pe 7 noimebrie 2021), graficele celor doua companii se aseamana intr-o oarecare masura. Dupa cum se poate observa, actiunile firmei au inregistrat o crestere de aproximativ 46% in urma unui trend ascendent bine determinat (canalul albastru), care s-a intins pe o perioada de 9 luni (martie-noiembrie).

Ulterior, pretul a intrat intr-o zona de consolidare din care nu a iesit nici in momentul de fata, formand un nivel de suport la 135 de dolari/actiune si un nivel de rezistenta la 152 de dolari/actiune. In luna februarie a avut loc un pull-back destul de puternic (evidentiat cu ajutorul cercului verde), dar actiunile au reintrat in trendul lateral.

Deocamdata, pretul se afla destul de jos fata de mediile mobile pentru 100 si 200 de zile, insa lucrurile se pot schimba. Indicatorul Rate Of Change se afla intr-un trend descendent si a atins valoarea de -6.2, care reprezinta un nivel de suport al indicatorului.

Daca valoarea Rate Of Change incepe sa creasca, atunci putem vedea o respingere a pretului la nivelul de suport la care se afla acum, ceea ce s-ar traduce printr-o crestere. Din acest motiv, recomandarea mea pentru actiunile companiei Walmart este buy. cu un nivel de take-profit la axul canalului, adica 143 de dolari/actiune si un stop-loss sub nivelul de suport, la 130 de dolari/actiune.

Trebuie mentionat faptul ca Walmart are un coeficient beta de 0.52, ceea ce inseamna ca este cu 48% mai putin volatila decat piata in ansamblu si ofera dividende constant, deci este o companie de tip “value” care merita tinuta in portofoliu pe termen lung.

(Guest post: Razvan Mihaescu)

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.