Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Arctic Stream, companie cu activitate consistentă și în domeniul securității cibernetice, și-a dublat profitul la S1

Arctic Stream, companie cu activitate consistentă și în domeniul securității cibernetice, și-a dublat profitul la S1

Listată vara trecută, compania de IT Arctic Stream a avut afaceri în creștere explozivă în primele 6 luni ale acestui an. Arctic Stream (AST), firmă care își centrează dezvoltarea pe oferirea serviciilor de securitate cibernetică și data center, a realizat în primul semestru venituri din exploatare de 27,85 milioane lei, în creștere cu 133,25%, de la 11,94 milioane lei, în exercițiul financiar precedent.

„Suntem convinși că rezultatele înregistrate în prima parte a anului ne vor ajuta nu doar să îndeplinim promisiunile făcute în cadrul bugetului de venituri și cheltuieli pe 2022, dar să le și depășim”, spune fondatorul și directorul general Dragoș Diaconu în raportarea semestrială.

Compania a raportat obținerea unui contract în valoare de aproximativ 35 milioane euro cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Echipamentele ar urma să fie livrate în termen de 36 luni de la data semnării contractului, iulie 2025.

Compania și-a majorat cu 135,24% cheltuielile de exploatare semestriale, la 25,83 milioane lei, de la 10,98 milioane lei. Astfel, compania a obținut un profit net de 2,05 milioane lei lei, mai mult decât dublu față de cel de aproximativ 924.000 de lei din prima jumătate a anului trecut. La T1, câștigul net era deja de 900.000 de lei și pe întreg anul trecut, Arctic Stream a obținut un rezultat net de 4,32 milioane lei.

La data de 30 iunie, societatea avea active totale de 32,84 milioane lei, cu 60,35% mai mari decât cele de 20,48 milioane lei cu un an înainte. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din primăvară a mandatat conducerea executivă în vederea realizării achiziției unor societăți. Datoriile totale au crescut cu 84,51%, la 22,40 milioane lei, de la 12,14 milioane lei la 31 martie 2021. La ultimul preț de pe piața AeRO, de 22,00 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 92,21 milioane lei (18,93 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.