Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

AROBS vizează o cifră de afaceri de aproximativ 200 milioane de lei

AROBS vizează o cifră de afaceri de aproximativ 200 milioane de lei

AROBS Transilvania Software (AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, vizează o cifră de afaceri la nivel individual de 197,3 milioane de lei în 2022, o EBITDA de 54,9 milioane de lei şi un profit net de 47,3 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

“AROBS se află pe un drum de dezvoltare accelerată şi diversificată deoarece ne dorim să devenim cea mai importantă companie de tehnologie la nivel global, pornită de la Cluj. Vom continua să valorificăm oportunităţile existente la nivel global în industria de dezvoltare software. Soluţiile software custom şi produsele noastre sunt utilizate de companii de toate dimensiunile din multiple industrii, de pe trei continente, şi intenţionăm să continuăm să creştem pe toate pieţele pe care suntem prezenţi. În 2021 ne-am continuat creşterea, şi chiar am înregistrat un rezultat net individual cu 12% mai mare decât cel estimat. Pentru 2022, ţintim o cifră de afaceri la nivel individual mai mare cu 17% faţă de cea înregistrată anul trecut şi o apreciere a profitului net cu aproximativ 10%. Aceste prognoze se bazează pe dezvoltarea organică a business-ului, pe cercetare şi inovare în produsele şi serviciile noastre, precum şi pe consolidarea pe pieţele pe care suntem prezenţi. Mai mult, în 2022 intenţionăm să continuăm implementarea direcţiei strategice de M&A care va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor la nivel consolidat. În acest sens, în 2022 am semnat deja o primă tranzacţie, în luna aprilie, prin care am preluat echipa şi afacerea Software Development Services de la compania Enea, din Suedia, aceasta fiind cea mai semnificativă achiziţie din istoria AROBS. Prin urmare, odată cu această achiziţie avem în faţa noastră noi oportunităţi de creştere a afacerii de servicii software, în special datorită pătrunderii în industrii interesante precum medical, maritim şi embedded services,” a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Potrivit sursei citate, în vederea îndeplinirii bugetului de venituri şi cheltuieli la nivel individual pentru 2022, AROBS estimează că anul acesta cererea de servicii software va continua să crească, atât în cadrul expertizelor existente, cum ar fi Automotive-Embedded pentru vehicule, inclusiv cele electrice, dar şi Travel Technology, IoT, Life Sciences, Fintech, soluţii Enterprise, dar şi în industrii şi specializări noi, precum securitate cibernetică, embedded devices, etc.

De asemenea, prin achiziţia Berg Software Timişoara realizată la finalul anului 2021, grupul AROBS are o expunere mai solidă pe pieţele din Germania, Austria şi Elveţia, iar în 2022 vizează extinderea numărului de clienţi şi proiecte din aceste ţări. Mai mult, odată cu preluarea Software Development Services, AROBS şi-a întărit divizia de servicii software prin alăturarea unui număr de aproximativ 160 de noi colegi, localizaţi în Bucureşti, Iaşi, Craiova, dar şi în Statele Unite. Prin această achiziţie, compania îşi consolidează şi îşi extinde în acelaşi timp portofoliul de clienţi în Europa şi America de Nord.

“Analizăm cu mare atenţie situaţia geopolitică care este în desfăşurare în regiunea noastră, şi, în speranţa îmbunătăţirii rapide a circumstanţelor, îi asigurăm pe investitorii şi acţionarii AROBS că vom rămâne concentraţi pe planurile de dezvoltare asumate pentru anul acesta şi nu numai,” a adăugat Voicu Oprean.

Strategia de dezvoltare a AROBS urmează patru direcţii de acţiune. Una dintre aceste direcţii este reprezentată de diversificarea concentrică bazată pe cercetare şi inovare prin proiecte de cercetare în domeniile IoT, transport, telematică, optimizarea automobilelor şi a afacerilor. De asemenea, lansarea de noi produse inovatoare şi versiuni disruptive ale produselor proprii reprezintă o altă ramură de dezvoltare în această direcţie. Compania urmăreşte să îşi îmbunătăţească portofoliul de produse existente prin adăugarea de noi funcţii în cadrul acestora, dar şi testarea produselor pe piaţa românească înainte de lansarea pe pieţele regionale şi nu numai.

Cea de-a doua direcţie de acţiune se axează pe dezvoltarea de noi zone de expertize cu mare căutare pe piaţa globală de servicii software, concomitent cu transferul continuu de cunoştinţe in-house către viitoarele generaţii de programatori şi specialişti hardware.

A treia direcţie de acţiune este construită în jurul integrării pe orizontală prin achiziţiile de jucători existenţi care operează în aceeaşi industrie, au un indicator EBITDA solid şi sunt uşor de integrat. În cadrul aceste strategii sunt incluse şi activităţile de extindere în Europa, prin dezvoltarea filialelor noi deschise, precum şi expansiunea în America de Nord şi Asia.

A patra direcţie de acţiune are în vedere motivarea şi retenţia angajaţilor, prin creşterea oportunităţilor de dezvoltare profesională şi implementarea programului de tip Stock Option Plan, demarat la finalul anului trecut. Prin acest program, AROBS urmăreşte transformarea angajaţilor în parteneri ai companiei, iar pe termen mediu, în investitori activi la Bursa de Valori Bucureşti.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.