Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

BCR Pensii plasează din nou bani ai viitorilor pensionari în operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell

BCR Pensii plasează din nou bani ai viitorilor pensionari în operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell

BCR Pensii, al șaselea fond de pensii private Pilon II după nivelul activelor, a plasat, în cursul trimestrului trei al anului 2021, o parte din banii încasați din contribuțiile viitorilor pensionari în acțiuni TeraPlast și One United Properties și a revenit cu plasamente la Sphera Group, operatorul în sistem de franciză al lanțurilor de restaurante KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România.

La finele perioadei analizate, portofoliul BCR Pensii includea acțiuni în valoare de 9,42 milioane de lei la pro­ducătorul de materiale de construcții TeraPlast, Sphera Group – 6,4 milioane de lei (investiție lichidată în ultimul trimestru al anului 2020) și dezvoltatorul imobiliar One United Properties – 3,17 milioane de lei. Investițiile BCR Pensii în acțiuni însumau 1,33 miliarde de lei la finele lunii septembrie 2021, de la 1,24 miliarde de lei în iunie 2021 și 874,87 milioane de lei în septembrie 2020.

Topul plasamentelor în acțiuni începe cu Fondul Proprietatea – 241,6 milioane de lei, urmat de Banca Transilvania – 194,1 milioane de lei, OMV Petrom – 184,98 milioane de lei, BRD – 112,8 milioane de lei și Romgaz – 93,82 milioane de lei. BCR deține plasamente și în acțiuni cotate la burse externe, cum ar fi Deutsche Telekom – 18,93 milioane de lei, ING – 17,99 milioane de lei, Arcelormittal, Danone, Philips sau Rio Tinto.

La finele trimestrului trei 2021, plasamentele BCR Pensii în titluri de stat însumau 3,6 miliarde de lei, respectiv 61% din portofoliu, iar investițiile în acțiuni – 22,4%. Potrivit ASF, activele BCR Pensii totalizau 5,87 miliarde de lei pentru 711.000 de participanți.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.