Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bitcoin a depășit din nou 44.000 de dolari după datele privind inflația în SUA

Bitcoin a depășit din nou 44.000 de dolari după datele privind inflația în SUA

Bitcoin a depășit din nou pragul de 44.000 de dolari după publicarea ratei anuale a inflației în SUA pentru luna decembrie. Criptomoneda a atins, în ultimele 24 de ore, un maxim de 44.324 de dolari, temperându-și ulterior avansul la un nivel ușor sub 44.000 de dolari.

Moneda rămâne semnificativ peste nivelul dinaintea publicării datelor privind inflația. La începutul săptămânii, bitcoin se tranzacționa la un preț de 41.000-42.000 de dolari.

Rata anuală a inflației din SUA a urcat, în decembrie, la 7%, un nou maxim al ultimilor 40 de ani. Bitcoin este considerată de mulți o metodă de protecție împotriva creșterii prețurilor.

Totuși, potrivit unor analiști, motivul aprecierii bitcoin nu este inflația puternică, ci revenirea apetitului pentru activele riscante. Faptul că rata inflației, deși foarte mare, a fost în linie cu așteptările din piață, sugerează că majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală Fed nu va fi mai agresivă decât estimările inițiale.

“Ceea ce vedem nu este o acoperire împotriva inflației, ci faptul că activele riscante sunt din nou căutate. Asta se intâmplă pentru că nu mai credem că Powell va majora ratele atât de mult, deoarece inflația a fost conformă cu așteptările și nu mai rea”, a declarat Noelle Acheson, director al departamentului de analiză a pieței la Genesis Global Trading, citată de presa externă.

În acest context, aversiunea la risc provocată recent de teama că Fed va înăspri foarte rapid politica monetară s-a temperat.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.