Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bitcoin devine monedă oficială într-o nouă țară. Mutare importantă pe piața criptomonedelor

Bitcoin devine monedă oficială într-o nouă țară. Mutare importantă pe piața criptomonedelor

Bitcoin devine monedă oficială într-o nouă țară. Criptomoneda devine mijloc legal de plată în Republica Centrafricană. Este cel de-al doilea stat care a luat o astfel de decizie. În septembrie 2021, El Salvador a luat primul măsura, acțiunea fiind criticată la acel moment de numeroși economiști.

Bitcoin devine monedă oficială în Republica Centrafricană. Este al doilea stat care decide ca această criptomonedă  să fie mijloc legal de plată, după El Salvador, potrivit BBC.

De zeci de ani este măcinată de conflicte și este un aliat apropiat al Rusiei, mercenarii Grupului Wagner ajutând în lupta împotriva forțelor rebele.

Parlamentarii au votat în unanimitate pentru adoptarea Bitcoin ca mijloc legal de plată, se arată într-o declarație a președinției Republicii Centraficane. Măsura plasează Republica Centrafricană „pe harta celor mai îndrăznețe și mai vizionare țări din lume”, a spus aceasta președintele Faustin-Archange Touadéra.

El Salvador a devenit prima țară care a adoptat Bitcoin ca monedă oficială

Trebuie amintit că El Salvador a devenit prima țară care a adoptat Bitcoin ca monedă oficială în septembrie 2021. Preşedintele Nayib Bukele, care a făcut eforturi pentru adoptarea criptomonedei, a declarat atunci că decizia îi va ajuta pe cetăţeni să economisească aproximativ 400 milioane de dolari, suma calculată de autorităţi ca reprezentând valoarea anuală a comisioanelor pentru remitenţe.

A fost atunci o mișcare criticată de mulți economiști, inclusiv de Fondul Monetar Internațional, care a spus că a crescut riscul de instabilitate financiară. Alții au ridicat temeri precum că criptomonedele cum este și Bitcoin ar putea facilita spălarea de bani de către infractori și că acestea sunt dăunătoare mediului înconjurător, deoarece folosesc foarte multă energie electrică pentru a le genera. După aprobarea legislaţiei privind Bitcoin, agenţia de evaluare financiară Moody’s a retrogradat ratingul El Salvador, în timp ce bondurile ţării denominate în dolari au fost sub presiune.

Republica Centrafricană, bogată în diamante, aur și uraniu

Republica Centrafricană este una dintre cele mai sărace țări din lume, dar este bogată în diamante, aur și uraniu.

În 2019, doar 4% din populația din Republica Centrafricană avea acces la internet, potrivit site-ului WorldData, iar internetul este necesar pentru a utiliza orice criptomonedă. În prezent, țara folosește ca monedă francul centrafrican, susținut de Franța, alături de majoritatea celorlalte foste colonii franceze din Africa.

Unii consideră că adoptarea Bitcoin este o încercare de a submina francul, în contextul în care Rusia și Franța își dispută influența asupra acestei țări bogate în resurse.

Republica Centrafricană este într-un continuu conflict de la independența sa, din 1960. În 2013, rebelii majoritar musulmani au preluat controlul asupra țării majoritar creștine. Milițiile de autoapărare au fost formate pentru a riposta, ceea ce a dus la masacre pe scară largă pe criterii religioase. După venirea la putere a președintelui Faustin-Archange Touadéra în 2016, țara a început să își schimbe alianța strategică de la Franța către Rusia.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.