Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bitcoin, ethereum, dogecoin: Ce criptomonede vor supraviețui dacă se prăbușește piața crypto?

Bitcoin, ethereum, dogecoin: Ce criptomonede vor supraviețui dacă se prăbușește piața crypto?

Piețele pentru criptomonede vor urca și coborî, la fel ca orice piață financiară. Însă care vor fi criptomonedele care se vor scufunda sub nivelul mării în cazul unei prăbușiri de anvergură a pieței crypto și care vor reuși să treacă de furtună?, întreabă Markets Insider.

Miliardarul crypto Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX – una dintre cele mai mari platforme de tranzacționarea a criptomonedelor din lume -, a discutat recent despre acest subiect în contextul în care, la fel ca piețele tradiționale, cele ale activelor digitale au reacționat la apariția noii variante Omicron a coronavirusului.

Anul acesta criptomonedele au înregistrat o creștere explozivă alimentată puternic și de faptul că actori instituționali majori precum PayPal au început să le adopte. De creșterea vertiginoasă a prețurilor s-au bucurat atât criptomonedele cunoscute ca bitcoin și ethereum cât și monedele-memă ca dogecoin sau unele lansate recent pe piață precum solana.

Însă ținând cont că în SUA urmează să crească dobânzile de referință, inflația nu dă deocamdată semne de ameliorare și există îngrijorări legate de un posibil nou val al pandemiei din cauza variantei Omicron, 2022 s-ar putea să nu fie un an atât de roz pentru monedele digitale și cei care au investit în ele.

„În general proiectele pe care le vezi supraviețuind sunt cele care au o bază uriașă și loială de susținători și cele care au utilizări cu adevărat importante”, spune Bankman-Fried.

Volatilitatea criptomonedelor și importanța „loialiștilor”

Este arhicunoscut faptul că criptomonedele sunt în general mult mai volatile decât activele financiare tradiționale, unele înregistrând creșteri de 100% a prețului într-o singură zi înainte de a pierde tot avansul o săptămână mai târziu, cum s-a întâmplat de exemplu cu dogecoin în luna aprilie.

Volatilitatea tinde să fie cu atât mai mare cu cât capitalizarea unui activ digital este mai mică.

Vinerea trecută, zi în care indicele Dow-Jones a scăzut cu 2,6%, prețul bitcoin a pierdut 7,5% în timp ce ethereum aproape 9%. Solana și avalanche, două criptomonede mai mici care încearcă să rivalizeze ethereum pe partea de contracte smart, au pierdut fiecare în jur de 10%.

„Cred că acelea care par cele mai umflate de entuziasm adesea se prăbușesc cel mai tare. Dar când de uiți la proiectele care se bucură de o adoptare reală semnificativă sau la potențialul pentru acest lucru, acelea sunt proiectele pe care loialiștii le vor susține chiar și în perioadele de scădere a piețelor”, afirmă Bankman-Fried.

Un alt factor important menționat de acesta este dacă oamenii cred că o criptomonedă are „un viitor important în care pare că nu va putea fi pur și simplu înlocuită de o altă rivală”.

„Vor fi alte prăbușiri, vor exista mereu creșteri spectaculoase. Estimarea mea cea mai bună este că în decursul următorilor ani vom vedea o adoptare substanțială a criptomonedelor din partea actorilor instituționali”, spune miliardarul.

Opinia sa este susținută și de un sondaj realizat în luna iulie de Fidelity Digital Assets care a arătat că 71% din investitorii instituționali din Asia, SUA și Europa afirmă că vor investi în active digitale în viitor.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.