Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bitcoin depășește Berkshire Hathaway drept al 9-lea cel mai valoros activ din lume

Bitcoin depășește Berkshire Hathaway drept al 9-lea cel mai valoros activ din lume

Pionierul criptomonedelor, Bitcoin, a arătat de ce este un vehicul de investiții de încredere pe piața cripto. Bitcoin a inversat Berkshire Hathaway la capitalizarea pieței în acest an, așa cum a făcut-o în 2020. Recenta creștere a prețurilor l-a plasat înaintea companiei conduse de detractorul Bitcoin, Warren Buffet. Bitcoin este acum al 9-lea cel mai valoros activ din lume.

Bitcoin depășește Berkshire Hathaway de la Warren Buffet la capitalizarea pieței

Potrivit datelor de la CompaniesMarketCap.com, Bitcoin este acum al 9-lea cel mai valoros activ din lume, cu o capitalizare bursieră de peste 809 miliarde USD. Bitcoin a înlocuit Berkshire Hathaway, care are o capitalizare de piață de aproximativ 704 miliarde de dolari.

Președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffet, a fost mult timp sceptic față de Bitcoin. Încă din 2018, Buffet a lovit constant Bitcoin, referindu-se la el drept „otrăvire pentru șobolani la pătrat”. Investitorul miliardar invocă mai multe motive pentru aversiunea sa față de Bitcoin, inclusiv faptul că el consideră că nu are valoare intrinsecă și este în mare parte speculativ și că nu îl înțelege pe deplin. Mâna dreaptă a miliardarului Charlie Munger, de asemenea, simte același lucru despre Bitcoin.

„Dacă cumperi ceva precum Bitcoin sau vreo criptomonedă, nu ai nimic care să producă ceva. Speri doar că următorul tip plătește mai mult. Și simți că vei găsi următorul tip care să plătească mai mult doar dacă crede că va găsi pe cineva care va plăti mai mult , a spus Buffet pentru Yahoo Finance.

În ciuda îndoielilor sale, Bitcoin a avut un istoric de performanțe bune de-a lungul anilor. Bitcoin a fost unul dintre cele mai performante active din ultimul deceniu.

Bitcoin a depășit alte active de top

În timp ce Berkshire Hathaway este cel mai recent activ blue-chip care a coborât sub Bitcoin, criptomoneda de referință a depășit capitalizarea pieței mai multor conglomerate globale de-a lungul anilor. Alte nume de top, cum ar fi Meta, Nvidia, Visa și Samsung, pentru a numi câteva, sunt toate sub Bitcoin în clasament.

Cu toate acestea, pe poziția a 9-a, Bitcoin se va confrunta în continuare cu o concurență acerbă din partea companiilor și activelor dinaintea acestuia. Înaintea Bitcoin sunt active precum Tesla, Alphabet (Google), Amazon, Apple și Microsoft. De asemenea, aurul se numără printre activele înaintea Bitcoin, ocupându-se în prezent pe primul loc, cu o capitalizare de piață de peste 11 trilioane de dolari. Susținătorii Bitcoin cred că, în cele din urmă, cripto va depăși limita de piață a aurului.

Piața Bitcoin, deși a suferit mai multe scăderi din ianuarie 2022, este în prezent în creștere. Bitcoin se tranzacționează în prezent la 42.600 USD, în creștere cu 26,8% în ultimele 24 de zile.

DYOR – Do Your Own Research! Nu uitati sa va documentati cat mai bine si sa invetiti in cunostinta de cauza.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.