Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bittnet System (BNET) – De ce încă NU acumulez, de ce HOLD și de ce nu am de gând să SELL

Bittnet System (BNET) – De ce încă NU acumulez, de ce HOLD și de ce nu am de gând să SELL

Ma tot intreaba lunea despre Bittnet Systems (BNET) de ce tot scade si daca are rost sa luam asadar am zis ca fac postarea asta sa lamuresc problema si sa va spun punctul meu de vedere.

Bittnet Systems, integrator romanesc de IT&C și furnizor de servicii de training IT, e o companie interesanta si cu potential din punctul meu de vedere INSA inca mai e de asteptat. Si zic ca mai trebuie asteptat fiindca au fost cateva raportari financiare nu foarte stralucite, ultima fiind mai ok INSA problema, din punctul meu de vedere e alta, dar prima data sa va spun de ce am cumparat actiuni la BNET acum cativa ani.

Motivul cumparari a fost evident faptul ca era prima companie OARECUM de IT (faceau mai mult training la inceut din cate stiu), am vazut si vad in continuare managementul ca fiind unul foarte fain, tanar si priceput pe treaba lor si am avut increderea ca va fi genu ala de companie in care, cand ma plictisesc, mai cumpar niste actiuni la bnet ca sigur-sigur n-are ce sa se intample cu ea si nici motive de scadere nu prea erau. Nici nu prea au fost, dovada fiind faptul ca a crescut vreo 100% cred de la listare, daca nu mai mult.

Motivul pentru care nu m-am mai cumparat actiuni inca de prin APRILIE 2021, fiindca n-am nici un motiv sa ma grabesc, trend-ul fiind clar DESCENDENT in continuare, e legat de multitudinea de drepturi de tot felu care deruteaza investitorii ca tot le f*t de-amiaz si MAI ALES toate gramezile de stock option planuri din ultima vreme pentru.preafericit managementu cu MILIOANE si CATRALIOANE de actiuni gratuite.

Am spus si o s-o mai spun de fiecare data. E foarte important ca managementul sa fie rasplatit in actiuni fiindca devin mai motivati sa-si faca treaba bine. Insa na … trebuie sa fim constieni ca oamenii in general subt traitori de clipa (nu cei de la BNET neaparat ci toata planeta) asadar vor tot vinde sa se mai bucure si ei de viata, ceea ce cam pune presiune pe actiuni sa se tot duca la dracu’n praznic.

Pe de alta parte, mai e de adaugat faptul, ca BNET de la listare pana in prezent a crescut cred cu peste 1000% iar ca profituri nu stu ce sa zic, nu pot spune ca profitul e in concordanta cu aceasta crestere. Stiu, stiu, e companie de IT si oarecum cumperiviitoru si blabla, lasati asta, aici vorbesc strict de cifre si nu pot sa zic ca vad o logica in cresterea asta (iar daca mai punem si stock option planurile din ultima vreme, cu toata dragostea, dar cam fut frontu pe acolo si ele).

BUN, acum cativa ani nu aveam companii de IT, si a venit una, care PARE, repet PAREA de IT (ca la inceput nu era tocmai IT in adevaratul sens al cuvantului) si foarte multi au investit doar pentru acest motiv, dupa care, treptat, lumea a inceput sa gaseasca alte oportunitati, BNET nu a prea tinut pasul cu asteptarile MARI, au mai urmat si nenumarate majorari de capital, stock option planuri, drepturi de preferinta peste drepturi de preferinta iar evolutia actiunilor e aia pe care o vedeti si voi si anume una descendenta.

In schimb, imi place FOARTE MULT, si cu siguranta v-ati obisnuit cu lucru asta de la mine, si anume cu faptul ca BNET face achizitii, si astfel compania creste ca si grup, si intotdeauna pradatorii vor rezista mai multpepiata decat prada, si daca mai punem ca de la an la an cifra de afaceri e in continua crestere asta e un lucru foarte bunsi ma face sa cred ca la momentul respectiv se va puteafaeoptimizare si erformanta in asa fel incat profitul sa fie unul pe masura asteptarilor si a cresterii.

Concluzie, DA, momentan raman pe HOLD, as mai cumpara si eu ceva actiuni daca se opresc din preafericit managementul (pentru o vreme macar, adica cativa ani) ca altfel tot trend descendend vad in viitoru apropiat iar daca viitoarele raportari financiare vor fi bune (si ar cam trebui sa fie bune) atunci cu atat mai bine si posibil sa vedem in ceva timp (cateva luni de zile) o schimbare a trendului siatunci cu mare drag voi acumula in continuare!

Asadar recomandarea mea e de HOLD pana la noile raportari financiare insa si acolo e posibil sa fie un BUY THE RUMOUR, SELL THE NEWS si sa se profite din nou de o posibila lichiditate din piata si sa se vanda si mai mult.

Pana una alta, sa ne auzim cu bine !

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.