Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bittnet Systems afișează pierdere de jumătate de milion de lei la S1/2022, în pofida afacerilor în creștere. Datoriile se majorează cu mai mult de 50%

Bittnet Systems afișează pierdere de jumătate de milion de lei la S1/2022, în pofida afacerilor în creștere. Datoriile se majorează cu mai mult de 50%

Listată acum 7 ani, firma Bittnet Systems a recuperat la T2 cea mai mare parte a pierderii afișate după primul trimestru. Compania își îmbunătățește marja prin aportul diviziei de tehnologie.

Bittnet Systems (BNET), companie care săptămâna trecută a anunțat achiziția firmelor 2net computer și TopTech, a realizat în primul semestru venituri din contractele cu clienții de 69,93 milioane lei, în creștere cu 45,20% față de cele de 48,16 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Costul acestor vânzări a urcat într-o dinamică mai atenuată, +38,43%, la 52,05 milioane lei, de la 37,60 milioane lei.

În aceste condiții, marja brută a crescut cu 69,32%, la 17,88 milioane lei, de la 10,56 milioane lei la S1 2021. Compania explică în raportarea semestrială această ameliorare de marjă prin creșterea ponderii diviziei de tehnologie, la 36% din venituri, de la 17% din afaceri în anul 2020 și 23% în anul 2021.

Compania a reușit o triplare a profitului operațional, la 3,59 milioane lei, de la 1,05 milioane lei, dar la nivelul rezultatului net a înregistrat o pierdere de aproximativ 550.000 de lei, față de profitul net de 1,58 milioane lei obținut în prima jumătate a anului trecut.

La T1, Bittnet afișa o pierdere de 3,27 milioane lei. Pentru data de 30 iunie, compania listată în primăvara anului 2015 avea datorii totale de 94,17 milioane lei, în creștere cu 53,42% față de cele de 61,38 milioane lei din aceeași perioadă a anului 2021. La ultimul preț de 0,3100 lei/acțiune al titlurilor care sunt incluse în structura indicelui FTSE Global Micro Cap, capitalizarea bursieră a Bittnet Systems este de 163,83 milioane lei (33,62 milioane euro).

Parerea mea proprie si personala:

  • Deloc surprinzator, dar na ,.. am zis sa prezint informatia.
  • Ramane cum am stabilit si cum am tot spus de peste 1 an. Din absolut nici un punct de vedere nu poti gasi un motiv intemeiat de a investi in BNET.
  • Stiu ca sunt multi evanghelisti spalati pe creier cu harneli, dar chiar nu e nevoie de IQ foarte mare pentru a intelege ca e nevoie de schimbari MAJORE la nivel de strategie acolo ca sa poata deveni o actiune de CUMPARAT in perioada urmatoare,
  • NU, nu am vandut inca actiunile, dar nici nu am mai acumulat de vreun an jumate sau doi. Le las acolo ca totusi SPER ca la un moment dat sa aiba o logica tot ce se intampla acolo. Pana atunci exista SUTE de alte oportunitati mult mai bune!
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.