Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bogdan Badea (Hidroelectrica): În maxim o săptămână se va anunța consorțiul de bănci pentru listarea companiei

Bogdan Badea (Hidroelectrica): În maxim o săptămână se va anunța consorțiul de bănci pentru listarea companiei

În câteva zile, în maxim o săptămână, o să anunțăm consorțiul de bănci pentru listarea Hidroelectrica, a anunțat Bogdan Badea, președintele directoratului companiei, în cadrul unui eveniment al DC News.

„Va fi un consorțiu solid cu reputație națională și internațională care se va ocupa de acest proces de listare. Așteptăm cu mare interes investitorii instituționali din România să participe la acest proces de listare, nu numai dintr-o perspectivă a cetățeanului care preferă să-și plaseze economiile în zona pieței de capital și nu să-i pună la bancă, dar și din prisma fondurile de pensii prezente în România”, a spus el.

Din păcate, spune el, nu întotdeauna listarea Hidroelectrica este privită și înțeleasă pe deplin.

  • Primim întrebări de tipul: Veți fi vânduți? Vom rămâne fără Hidroelectrica?

„Nu, Hidroelectrica nu se vinde și nu rămânem fără Hidroelectrica. Listarea va permite accesul tuturor românilor la Hidroelectrica. Este o companie care a crescut foarte mult în ultimii ani. Am încercat să ne focusăm pe ceea ce înseamnă dezvoltarea companiei. Creștere atât din punct de vedere al lichidităților și performanței financiare, cât și din punct de vedere al planului investițional”, a precizat Badea.

  • Din păcate, în această fază în care ne aflăm nu vă pot da foarte multe informații. Am intrat în zona de restricții de comunicare care sunt destul de stricte, dar foarte curând vom anunța consorțiul de bănci care se va ocupa de listare.

„Ceea ce se întâmplă în piața de energie în ultima perioadă este ceva fără precedent. Prețurile la energie, dacă privim din perspectiva unei companii producătoare ne ajută, dar în realitate această creștere explozivă întotdeauna vine la pachet și cu măsuri pentru atenuarea acestui impact”, a mai arătat el.

  • Dacă vorbim de energie nu este doar o marfă. Este de utilitate publică și ceea ce se întâmplă cu sectorul energetic afectează toate celelalte sectoare într-un fel sau altul.

„De aceea este foarte important, în această perioadă, și din perspectiva listării să avem o anumită predictibilitate legislativă care să ne premită să definim modelul de business, să nu creem incertitudini pe zona investitorilor”, a explicat reprezentantul Hidroelectrica.

Listarea va fi la București, dar nu statul va vinde acțiunile, ci Fondul Proprietatea, care deține circa 20%.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.