Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bonas trece pe profit net de 117.000 lei în T1/2023, după o creştere cu 73% a vânzărilor faţă de T1/2022

Bonas trece pe profit net de 117.000 lei în T1/2023, după o creştere cu 73% a vânzărilor faţă de T1/2022

Producătorul clujean de lactate Bonas Import Export (simbol bursier BONA) a anunţat venituri de 7 mil. lei în primul trimestru din 2023, în creştere cu 73% comparativ cu T1/2022, respectiv un profit net de 117.300 de lei, de la o pierdere de 312.120 lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, conform datelor din raportul financiar trimestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Dacă nu intervin evenimente majore, ne asteptăm ca trendul profitabilitaţii să continue şi să ne îndeplinim obiectivele propuse în BVC: profit net de 509.107 lei şi venituri de totale de 27.622.100 lei”, menţionează compania în raport.

Principalul canal de vânzare, cele 20 de magazine localizate în Cluj-Napoca şi două în Bucureşti, a înregistrat vânzari în creştere cu 48%, în timp ce vânzările din hipermaketuri au urcat cu 165%, restul canalelor având şi ele un plus de 264%.

Anul trecut, pe fondul unor rezultate financiare sub aşteptări, compania a dat startul unor serii importante de schimbări ce au inclus numirea unui nou director general, crearea unui departament de vânzări, rebrandingul produselor şi un program de investiţii în valoare de 7,6 milioane de lei, cofinanţat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Fabrica din Dezmir procesează zilnic între 12.000 şi 20.000 de litri de lapte provenit exclusiv din fermele din zona Clujului. Procesarea laptelui se realizează la temperatori joase, iar datorită faptului că pentru obţinerea produselor nu se folosesc aditivi, grăsimi vegetale sau alte produse substitut, inconvenientul creat de acest tip de procesare îl reprezintă faptul că termenele de valabilitate ale produselor sunt mai reduse.

Bonas a fost fondată în anul 1991, iar din 2021 este listată pe Bursa de Valori Bucuresti, unde are o capitalizare de 16 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 25,4% de Vasile Naş, în timp ce Marius Alexe deţine 10% din capitalul social. Acţiunile Bonas se tranzacţionează în creştere cu 15% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 747.900 de lei, arată datele BVB.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.